Diari Més

Un pols entre quatre

Cornellà i Hércules irrompen a la pugna pel lideratge que es reduïa fins ara a CF Reus i Vila-real B

Un pols entre quatre

Un pols entre quatreXAVI GUIX/CF REUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lluita per la primera plaça no serà, almenys tal com ha quedat la classificació al tancament de la darrera jornada, cosa de dos. A sis partits que la temporada toqui a la fi, es destapen nous aspirants al títol de campió de grup. El primer, un Cornellà que golejava per 5-0 l’Olot per arrabassar la segona posició als roig-i-negres. També l’Hércules, que complia al feu de l’Olímpic de Xàtiva (0-2) i acumula 57 punts que el col·loquen quart, a quatre del líder Vila-real B. Els quatre rivals que conformen ara la instantània del play-off tenen opcions, així les coses, d’acomiadar el curs des del cim de la taula. I la intenció de fer-ho. Enmig de tot plegat, un CF Reus que no renuncia a l’objectiu de la campanya tot i haver caigut, víctima de les errades pròpies i de la bona feina dels oponents, fins al tercer lloc. Vestidor i cos tècnic mantenen la fe en què el tram final deixi premi per als de la capital del Baix Camp, al desenllaç d’un curs d’inici estelar i que ha viscut una segona volta marcada pels llastres extraesportius.

Fins ara, el principal maldecap havia estat el filial groguet, que va alçar-se amb el lideratge a l’equador de temporada i s’hi aferrava gràcies als bons registres recollits des d’aquell moment. L’exigència de la primera posició és elevada i, fa poques setmanes, els de Paco López començaven a veure esvair-se la imatge d’absoluta solidesa que l’equip venia transmetent. L’empat més que heroic contra el CF Reus, precisament –a un partit en què els roig-i-negres van acabar amb vuit homes sobre el terreny de joc i resistint en l’1-1 fins al final– deixava pas a un tram irregular per al Vila-real B: la derrota al terreny de joc del Barça B (0-1), la relliscada contra el Sabadell (1-0) i l’empat (1-1) en la visita de l’Atlètic Balears el tornaven a col·locar a tir de pedra dels reusencs que, al seu torn, desaprofitaven les opcions de recuperar la plaça de l’encara vigent líder. Amb tot, el filial del Vila-real B continua manant amb els 61 punts que atresora, però les recents febleses han propiciat que el play-off s’ajusti més. En la jornada vinent, sumarà tres punts més, conseqüència de l’expulsió de la competició de l’Huracán, que hauria estat el rival del cap de setmana.

Una veritable bèstia negra

D’escurçar les diferències dins la zona noble s’ha encarregat un Cornellà que irrompia definitivament diumenge en escena emportant-se per davant els roig-i-negres, gràcies a un contundent 5-0 aconseguit contra l’Olot. L’equip on actualment militen els ex del CF Reus Ñoño i Masqué s’ha convertit, de fet, en l’autèntica bèstia negra per als de la capital del Baix Camp: a la fita de fer-los caure del lideratge a meitat de curs, el Cornellà suma ara el mèrit d’obrir la pugna pel lideratge i complicar el repte a un equip que ha viscut 32 setmanes enganxat al seu objectiu. Els homes de Jordi Roger, que recullen ara els fruits d’una progressió meteòrica, tenen al seu compte particular 59 punts, un més que el CF Reus i dos menys que el líder. A més, el límit de la zona de play-off està ara a cinc punts del Cornellà, i el marca un Lleida Esportiu que tampoc vol quedar-se fora de la promoció d’ascens a Segona A. El Cornellà visita, aquest cap de setmana, el cap de l’Hércules, que tampoc no renuncia a res.

La millor dinàmica al ‘play-off’

El quadre dels equips amb més possibilitats de coronar-se campions del grup tercer de Segona B el completa justament l’Hércules, que també vencia diumenge al camp de l’Olímpic de Xàtiva i posa punt i final a les places de privilegi, ocupant al quart lloc. L’equip que comanda Vicente Mir té 57 punts, un menys que el CF Reus, però avança en competició empès per una dinàmica immillorable que l’ha portat a encadenar set jornades consecutives sense creuar-se en el camí de la derrota: Badalona i Atlètic Balears han firmat les taules i Sabadell, València Mestalla, Eldenc i Olímpic –comptant l’Huracán, tot i que exclòs de competició– han caigut a mans dels alacantins, que també han de trobar-se entre els aspirants a dir a déu a la lliga regular ocupant la posició de líders, però que hauran de sortir victoriosos de la seva particular batalla amb el Lleida Esportiu, cinquè.

El CF Reus, que amb la feina feta fins ara posava el goal average al punt de mira, ha de tornar a mirar enrere per evitar que els tapats se’l treguin del damunt en el seu camí a la zona alta. Diumenge vinent, l’espera un duel contra l’Atlètic Balears, que –vuitè i amb 46 punts– no es juga la vida en el que queda de curs però tampoc cedirà en la voluntat d’acomiadar-se com més amunt millor. Tampoc el Sabadell havia de suposar un escull excessivament complicat, i va resultar ser-ho. Quedar marge per a tot.

tracking