Diari Més

Atletisme

Altafulla acollirà la Copa d'Europa de Triatló el 17 de juliol

La prova reunirà a més de 200 atletes, provinents de més de 20 països i hi ajudaran 200 voluntaris

Els responsables de la presentació d'ahir, a la Diputació de Tarragona.

Altafulla acollirà la Copa d'Europa de Triatló el 17 de juliolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer va ser el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint; després, el Campionat d’Espanya en modalitat olímpica; i aquest estiu serà el torn del Campionat Mediterrani i Copa d’Europa de Triatló. Altafulla s’ha convertit en els darrers anys en l’epicentre d’aquesta modalitat esportiva Espanya. Es tracta d’una progressió que mira des del primer dia cap als Jocs Mediterranis Tarragona 2017, on el municipi del Baix Gaià esdevindrà la seu del Triatló.

El director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), Jorge García, va explicar el pla estratègic que la Federació va iniciar ara fa tres anys en coordinació amb l’Ajuntament d’Altafulla. Un projecte conjunt en què «continuaran treballant plegats pel que esdevindrà el mirall del que serà el 2017».

Per la seva banda, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va compartir la satisfacció d’anar de la mà en un projecte amb el qual Altafulla «guanya en promoció». Es va mostrar satisfet de «tornar a estar al capdavant acollint un campionat de caire internacional», i va reconèixer ser els «alumnes avantatjats» dels Jocs, ja que entenen aquestes proves «com un test». La nova cita se celebrarà el proper 17 de juliol.

El triatló ha anat creixent a Altafulla any rere any amb una excel·lent capacitat organitzativa que compta amb la implicació activa dels seus veïns, que sumen uns 200 voluntaris i voluntàries. La prova reunirà a més de 200 triatletes provinents de més de 20 països. Dels atletes espanyols destaca la participació de David Castro i Uxío Abuin.

La presentació va tenir lloc al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, i hi van participar Mateu Montserrat, diputat de la Diputació de Tarragona; Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; Jorge García, director de competicions de la FETRI; Maria Isabel Negueruela, consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona i delegada del Comitè Organitzador dels JJMM Tarragona 2017; Joan Plana, representant territorial de l’Esport a Tarragona de la Generalitat de Catalunya; Sergi Noguera, secretari general de la Federació Catalana de Triatló; i Guillermo Alonso, director de la prova de triatló d’Altafulla a Tarragona 2017.

tracking