Diari Més

Futbol Base

Unim-PSC-CP Pallaresos titlla de «cabdillista» la fusió forçada de clubs que exigeix el consistori

El saló de plens es va omplir divendres de joves esportites i els seus pares amb pancartes contràries a la fusió

Unim-PSC-CP Pallaresos titlla de «cabdillista» la fusió forçada de clubs que exigeix el consistori

Unim-PSC-CP Pallaresos titlla de «cabdillista» la fusió forçada de clubs que exigeix el consistoriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De «chavista» i, fins i tot, «cabdillista». Així és com ha titllat el grup municipal de UNIM-PSC-CP dels Pallaresos la forma com el regidor d’Esports, el convergent Toni Tenorio, vol fusionar les escoles de futbol base dels clubs del municipi.

Aquesta formació política a l’oposició considera «irresponsable» el fet que el titular d’Esports hagi amenaçat amb què només un club podrà utilitzar el camp de futbol, si no s’avenen a la fusió de forma voluntària. «Si ells mateixos no es posen d’acord, que és la nostra principal intenció, haurem de decidir nosaltres. Llavors, només un club podrà jugar als Pallaresos i la resta hauran de fer-ho en un altre camp, o no competir. Repeteixo, això només passarà si entre ells no es posen d’acord», va declarar Tenorio a Diari Més en l’edició de divendres passat.

Les intencions de l’equip de govern als Pallaresos no han deixat indiferents els clubs. El passat divendres van ocupar la sala de plens de l’Ajuntament per tal de mostrar públicament la seva oposició, tot portant pancartes que recordaven el dret de la canalla a practicar l’esport rei.

«En comptes d’aniquilar la pràctica de l’esport al nostre municipi, el regidor Toni Tenorio, el nou especial one, hauria d’exigir al seu govern amic de la Generalitat que aporti els diners necessaris per ampliar la instal·lació amb un nou terreny d’entrenaments, que és del tot factible i necessari», ha suggerit el grup municipal UNIM-PSC-CP a través d’un comunicat públic, on també alerta que mantindrà una actitud bel·ligerant, si l’equip de govern fa qualsevol pas endavant en aquesta qüestió.

El regidor d’Esports va assegurar que els 450 joves que practiquen futbol als Pallaresos «són massa». La fusió de clubs és l’única solució que Tenorio contempla per encaixar les reduïdes mides del camp de futbol, la manca d’equipaments necessaris per acollir 450 esportistes i, fins i tot, pel que ell considera «la mala formació» que donen els clubs a causa de totes aquestes limitacions. La proposta de l’executiu local dels Pallaresos és la de prioritzar els esportistes del municipi i, si sobren places, deixar entrar forans, segons va declarar a Diari Més. Tenorio va arribar a assegurar, d’altra banda, que els diferents clubs s’havien arribat a enfrontar per la manca de pilotes als entrenaments.

«El cert és que cadascuna de les dues escoles realitza una feina magnífica amb els nens i nenes. Totes tres entitats esportives (Club Futbol Base, Unió Esportiva i Club Esportiu Pallaresos) s’han guanyat el dret a ser respectades en la seva tasca i autonomia. Com qualsevol entitat viva i activa, poden tenir certes dificultats o conflictes però, en general, totes tres han aportat al nostre municipi un valor esportiu afegit, important i valuós», puntualitzen des de l’oposició. El grup municipal d’Unim-PSC-CP recorda que, quan estava a l’oposició, el grup de CiU va qualificar d’«innecessàries» les instal·lacions esportives i destacaven la capacitat d’adaptació dels monitors, els esportistes i els pares dels mateixos a les seves limitacions.

«Aires de savi del futbol»

Des d’UNIM-PSC-CP els Pallaresos adverteixen que seran «bel·ligerants davant de qualsevol acció cabdillista del regidor Tenorio o del seu govern». Es mostren molt crítics amb l’edil, tot assegurant que té més poder que l’alcalde del municipi.

«L’exigència i els aires de savi del futbol amb què Tenorio ha imposat aquest debat irresponsable perjudiquen la tasca de les escoles, més en un moment com aquest», puntualitzen.

Unim-PSC-CP Pallaresos titlla de «cabdillista» la fusió forçada de clubs

Unim-PSC-CP Pallaresos titlla de «cabdillista» la fusió forçada de clubs

tracking