Un punt de bogeria

Empat a quatre gols entre Nàstic i Còrdova al Nou Estadi en un partit d'autèntic infart

Razak

Un punt de bogeriaCristina Aguilar

Nàstic i Còrdova protagonitzen un majúscul espectacle futbolístic, en un partit que acaba amb empat a quatre gols. Els tarragonins han anat gairebé sempre a remolc davant d'un quadre andalús que ha demostrat una efectivitat sorprenent: quatre trets amb perill, i quatre gols. El Nàstic, conduït genialment per Emaná, ha estat capaç d'aixecar de les cadires els prop de 10.200 espectadors que s'han acostat al Nou Estadi.

Sis minuts han hagut de passar perquè Fidel marqués el primer gol del duel. Un rigorós penal assenyalat a Iago Bouzón ha motivat que el col·legiat es posés el xiulet a la boca, i assenyalés la pena màxima. Tot i això, el Nàstic no s'ha rendit, i amb un desplegament ofensiu digne dels més grans, s'ha posat mans a l'obra a la recerca de la remuntada.

Ho ha intentat Lobato als quinze minuts de joc, després de rebre la passada de la mort de Jean Luc. El seu tret, però, ha marxat fora. No ha fallat Aníbal Zurdo, qui ha anotat l'1-1 després de culminar una gran paret amb Archille Emaná. I, quan millor estava el Nàstic, quan el 2-1 es podia preveure fàcilment, ha arribat un nou gerro d'aigua freda amb el gol de Florin. El punta ha aprofitat un desencís defensiu de la rereguarda del Nàstic per situar l'1-2 amb què es preveia que s'arribaria al descans. Ho ha impedit Lobato, qui ha marcat el millor dels gols de la primera meitat. El centrecampista, ahir actuant d'extrem, ha recollit un rebuig en el 43' que ha foradat la porteria de Razak. Però Florin no s'ha quedat amb els braços creuats, i ha marcat un nou gol. Ha estat en el 44', quan tothom pensava que s'arribaria amb l'empat a l'equador del duel, quan en un contraatac aparentment sense perill, ha situat el 2-3.

El quadre de Vicente Moreno sabia que havia de posar tota la carn a la graella si volia emportar-se, com a mínim, un punt. Florin, a la seva, enviava en el 55' una pilota al pal que podria haver suposat un desastre total per als locals. En el 61' Moreno donava entrada a Miguel Palanca i, ell mateix, deu minuts després, situava l'empat amb un autèntic golàs. Córner botat per Juan Muñiz des de la dreta de la porteria rival i, sense deixar-la caure, Palanca l'envia al fons de la xarxa.

Però ahir no era el dia del Nàstic. A deu minuts del final del duel, Fidel iniciava un contraatac, centrava i Florin marcava el 3-4. El Nou Estadi ha embogit completament i, amb els locals completament bolcats a l'atac, el col·legiat ha assenyalat un clar penal sobre Aníbal que Emaná s'ha encarregat de trnasformar.

Fitxa tècnica

Gimnàstic. Manolo Reina, Daisuke Suzuki, Iago Bonzón, Pablo Marí, Mossa, Lévy Madinda, Aburjania (Juan Muñiz, 65’), Jean Luc (De la Espada, 85’), Emaná, Lobato (Miguel Palanca, 60’) i Aníbal Zurdo

Còrdova. Razak, Stakevicius, Héctor Rodas, Jonathan, Abel, Deivid, Caballero, Ríos, Fidel (Pineda, 84’), Florin Andone (Xisco, 88’) i Markovic (Luso, 71’).

Gols. 0-1 Fidel de penal (6’); 1-1 Aníbal Zurdo (18’); 1-2, Florin 42’; 2-2 Lobato (43’); 2-3 Florin (44’); 3-3, Miguel Palanca (70’); 3-4, Florin (80’); 4-4, Emaná de penal (86’)

Àrbitre. Francisco Manuel Arias López (Càntabre). Va mostrar la targeta groga als locals Aburjania i Juan Muñiz; i als visitants Héctor Rodas i Caballero.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 10.227 espectadors.