Diari Més

Entrenaments de 'desconnexió' que rebaixen la pressió

El CF Reus planifica sessions de tennis o beisbol per «netejar la ment» a les ordres de Xavi Bartolo

Entrenaments de «desconnexió» que rebaixen la pressió del colíder

Entrenaments de «desconnexió» que rebaixen la pressió del colíderXavi Guix / CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L’objectiu és trencar les dinàmiques, treure els jugadors d’un context competitiu, fer neteja a nivell psicològic i aconseguir la desconnexió». Ho explica el preparador físic del CF Reus, Xavi Bartolo, sobre els entrenaments que la plantilla roig-i-negra ha estat portant a terme, especialment al llarg d’aquesta segona volta, en vespres d’algunes cites de Lliga. Un peculiar tennis-peu, alguna escapada a la bolera o, darrerament, el beisbol, han centrat part d’aquestes sessions, al final de la setmana. «L’entrenament de divendres sempre és de descàrrega i es busca afegir alguna cosa diferent, una situació més lúdica», afegeix Bartolo, qui s’encarrega de planificar-los «també tenint en compte l’opinió» dels futbolistes, i diu que «la situació ha estat delicada aquests mesos, la plantilla acaba castigada psicològicament i aquest tipus de sessions ajuden a desdramatitzar». Les escenes que la preparació deixa, amb el somriure instal·lat a la boca d’uns jugadors en lluita per mantenir el compromís tot i les inclemències, són mostra que «el resultat de tot plegat és molt positiu, ho hem comprovat».

Com a aspirant a campió de grup, el CF Reus afronta el tram final d’una campanya exigent per l’objectiu i a què l’equip arriba «molt crescut. Tornen a veure que la primera posició és possible, que són molt competitius i que ara cal un esforç final». Aquestes sessions, «col·laboren en que el jugador, que ha estat arrossegant una certa preocupació també pel tema extraesportiu, pugui netejar la ment, i fan que el grup sigui més fort davant una situació difícil», detalla Bartolo. No s’orienten, aclareix el preparador físic, «a teixir lligams com fem, de vegades, en pretemporada. Si no els tinguéssim ben forts ara, alguna cosa no hauríem fet bé, i segur que no estaríem a aquesta posició». Del cansament acumulat a aquestes alçades de curs, Bartolo explica que «estem contents, hi ha poques lesions i la planificació és igual a la de la temporada passada», i concreta que «firmaria per acabar els partits que queden en les mateixes condicions que estem ara i avui no hi ha cap signe que em faci pensar que no ha de ser així». Els cos tècnic pensa «alguna caminada senzilla per la muntanya o un partit de pàdel» com als futurs punts de desconnexió d’un vestidor vivíssim a set jornades que es decideixi el campionat.

Desfer-se del Vila-real B

Els homes que dirigeix Natxo González miraran d’accedir al lideratge en solitari amb un triomf al terreny de joc del Sabadell, instal·lat al bell mig de la classificació i posa poc o res en joc contra els roig-i-negres. El CF Reus necessita un triomf a la Nova Creu Alta i que el Vila-real B ensopegui al camp del València Mestalla per pujar al cim de la taula. Vítor i Ángel, sancionats.

tracking