Diari Més

Els nois van ser valents i em van dir: «volem guanyar el torneig»

El cadet A del Nàstic va guanyar el prestigiós Trofeu MIC aquest cap de setmana

Els jugadors del cadet A del Nàstic, amb el seu trofeu, orgullosos, ahir, a la gespa del Nou Estadi.

Els nois van ser valents i em van dir: «volem guanyar el torneig»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Contra molts dels pronòstics, el cadet del Gimnàstic de Tarragona es va proclamar, aquest cap de setmana, campió del MIC, un torneig internacional de futbol base dels més prestigiosos del planeta, que compta amb equips de gran nivell. Ni Barça ni Espanyol van poder amb els nois de Dani Vidal, un equip de 25 futbolistes que va deixar mostres del seu segell d’identitat: disciplina, seriositat i treball.

Aquest equip ja havia deixat clar al llarg de la present temporada que volia fer una cosa gran, molt gran. De fet, en el campionat de Lliga, a Divisió d’Honor (la màxima a nivell nacional), els tarragonins han aconseguit empatar contra l’Espanyol i, davant del Barça, van arribar al descans sense gols, tot i perdre al final. Blanc-i-blaus i blaugrana són dos dels màxims «cocos» de la Divisió d’Honor i, precisament, van ser dues de les víctimes dels joves tarragonins en el MIC, aquest cap de setmana. El Barça va enfrontar-se al Nàstic en semifinals i va caure a la ronda de penals 5-4 després d’empatar sense gols. I, a la gran final, un imperial Gimnàstic va guanyar els periquitos 2-1, gràcies a una diana in extremis.

«Tenim un equip que competeix tan bé que podem plantar-li cara a qualsevol», va manifestar, orgullós, l’entrenador de l’equip, un Dani Vidal que va desvelar a aquest diari la forma de plantejar el torneig als futbolistes. Segons ell, «hi havia tres maneres, les vam exposar davant dels jugadors, després, era cosa d’ells escollir què volien fer». La primera passava per «intentar passar la ronda de grups i plantejar-nos el torneig com unes vacances: gaudir de la piscina, menjar el que volguessin, i intentar passar uns dies agradables», segons va detallar el tècnic. La segona, «intentar competir, fer un campionat seriós, i fer el possible per arribar lluny». I, la tercera, «intentar ser campions. Els vam preparar una xerrada, amb un power point a la sala de premsa del Nou Estadi, on ho explicàvem tot. Quan vam proposar anar a guanyar, algun jugador es va quedar parat, però els vam explicar la repercussió que tindríem si aconseguíem aquest objectiu». Segons l’entrenador, «els nois van ser valents, i em van dir: Volem guanyar el torneig». Dit i fet. El campionat del Nàstic ha donat la volta al món, i ja ningú podrà dir que no coneix el cadet A del Gimnàstic de Tarragona.

Molts entrenadors es preocuparien per si la fama els puja al cap als seus futbolistes. En aquest sentit, però, Vidal es va mostrar molt tranquil: «Els hem deixat gaudir dos dies, però en aquest equip els egos personals no existeixen. Saben que som un molt bon equip quan juguem al 200% i, que quan ho fem al 95%, som molt vulnerables».

Vidal va repassar la trajectòria dels seus cadets aquest curs, destacant que «vam començar molt forts, i hem estat a dalt sempre, entre els quatre o cinc primers. Estem cada dia més conjuntats i més forts defensivament. Hem millorat molt i hem anat progressant», va destacar, tot remarcant la importància que han tingut dues incorporacions que s’han realitzat al llarg de la temporada, com Kevin Martínez i Raimon.

Sobre la filosofia del seu equip, Dani Vidal ho té clar: «A tothom li agradaria jugar al futbol que juga el Barça, però no tots tenim les possibilitats d’un club com aquest. Nosaltres som molt sòlids al darrere, no arrisquem en la sortida de pilota. Busquem el gol a partir de segones jugades i partir de mig camp sí que juguem un futbol atractiu i ofensiu». Ara, la meta de l’equip és la de classificar-es per disputar la Copa Catalunya, o sigui, acabar entre els vuit primers. Si segueixen així, ho aconseguiran sense més problemes.

tracking