Tres punts que eleven el Nàstic al cel

Una diana d'Emaná dóna la victòria als tarragonins contra el Numància i els situen en ascens directe

Daisuke

Tres punts que eleven el Nàstic al celTwitter

El Nàstic es col·loca en places d’ascens directe a Primera Divisió després de derrotar, 1-0, el Numància gràcies a una diana d’Emaná a l’inici de la segona meitat.

Duel bonic i amb moltes alternatives el que ahir van oferir els dos equips al Nou Estadi. La primera meitat, tot i no viure cap gol, va comptar amb gairebé tot el que necessita un partit de futbol: bon joc, combinacions, arribades i trets a porteria. Finalment, Vicente Moreno es va decantar per Sergio Tejera i Juan Muñiz en el centre del camp, amb Lobato per l’esquerra, Jean Luc a la dreta i Emaná i José Naranjo a dalt.

Amb tanta qualitat del centre del camp cap a dalt, les accions ofensives no es van deixar de succeir durant tot l’enfrontament. Als dos minuts va avisar José Naranjo, amb un xut tímid. El porter local, Juan Pablo, va demostrar nervis en dues sortides, ja que va esperar massa a xutar, i el mateix Naranjo va posar el cos, impactant l’esfèrica, sense molt de perill. Tot i això, els tarragonins s’anaven acostant, perillosament, a l’àrea rival.

No es quedava enrere el quadre sorià qui, mitjançant contraatacs ràpids, buscava l’esquena dels defensors locals, entre ells, la de Daisuke Suzuki, novament titular i realitzant un gran partit. Naranjo, novament molt actiu en atac, va trobar espai per disparar en el 25’. El seu tret, molt ajustat, va acabar desviat a córner pel porter visitant. Muñiz, en el 34’, va disparar de lluny, i l’ocasió més clara del partit va arribar en el 41’, amb un míssil d’Emaná que es va estavellar al pal. El gol del Nàstic era a l’olla, cuinant-se lentament.

Va ser després del descans quan els tarragonins van rebre el seu més que merescut premi. Lobato va robar a la medul·lar, va iniciar un contraatac per la dreta, perllongant cap a un José Naranjo qui, amb la pilota als peus, va trepitjar línia de fons, i la va passar cap al darrere, on l’esperava Emaná. L’africà va inaugurar l’electrònic, provocant la bogeria dels 6.893 espectadors. Vicente Moreno va decidir adormir una mica el partit, amb l’entrada de Xavi Molina al camp per Juan Muñiz, minuts abans que Sergio Tejera veiés la quinzena cartolina groga de la temporada, que l’impedirà jugar contra el Còrdova, al Nou Estadi, diumenge vinent (12 hores).

Sense ocasions de gol a remarcar, gràcies a què el Nàstic va saber controlar els tremps perfectament. Va tenir els seus minuts Xisco Muñoz, que va entrar en el 89’ per oxigenar els locals i per donar descans a Lobato. Pablo Valcarce va ser expulsat al final per doble targeta groga, instants abans que el col·legiat assenyalés el final del duel.