Diari Més

Ciclisme

Poels guanya a Valls, en la cinquena etapa Volta ciclista a Catalunya

El corredor Nairo Quintana, actual líder en la general, comptava amb molts compatriotes colombians esperant-lo al Fornàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’holandès Woulter Poels, de l'Sky, s’ha endut la victòria en la cinquena etapa, Rialp-Valls, de la Volta a Catalunya amb 3 hores 59 minuts i 3 segons. Desenes de persones esperaven als corredors a la línia de meta en territori vallenc, situada davant del poliesportiu del Fornàs, renomenat «Pavelló Xavier Tondo i Volpini» en honor al difunt ciclista de la localitat. Però a banda del guanyador, qui més expectació ha despertat ha sigut el colombià Nairo Quintana, l’actual líder al comput general. Eren molts els seguidors del seu país que buscaven la tan desitjada instantània amb el seu compatriota. El colombià, que no ha tingut el seu millor dia en no entrar al top 10 de corredors i perdre un segon al comput general a favor d’Alberto Contador (de vuit segons a set), ha tingut l’amabilitat de baixar del bus del Movistar, minuts després, per a saludar-los. Ells l’han rebut amb una ovació, aplaudiments i diverses banderes colombianes.

Petits expectants

Els més menuts de la casa observaven amb fixació als corredors que es movien per l’entorn de meta un cop acabada la carrera. Alguns fins i tot, intentaven aconseguir una instantània dels esportistes obrint alguna de les lones dels tendals de la improvisada sala de premsa. Però el cert és que no van ser gaires els nens i nenes que es van quedar a esperar per demanar un autògraf o una fotografia als corredors, ja què començaven a caure gotes.

L’anècdota curiosa de la jornada la va posar precisament el vencedor, Poels, que un cop fetes diverses fotografies, va decidir tornar-se a muntar a la seva bicicleta i accelerar el ritme per arribar a l’autobús de l’Sky, deixant rere de si, al seu assistent, qui amb la copa de la victòria a la mà, va haver de començar a córrer, carrer a vall, per igualar al ciclista.

Poels guanya a Valls, en la cinquena etapa Volta ciclista a Catalunya

Poels guanya a Valls, en la cinquena etapa Volta ciclista a CatalunyaEFE

tracking