Diari Més

El Reus, a la caça del líder

Duel d'alta volada al Mini Estadi

Haro serà una de les baixes per la pròxima temporada.

Haro serà una de les baixes per la pròxima temporada.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Retallar distàncies amb el líder sense perdre de vista la progressió del tercer i el quart. És la premissa sota la qual els homes que dirigeix Natxo González emprendran camí al Mini Estadi. Allà els espera un Barça B a què la profunda reforma viscuda durant el mercat hivernal dóna més que bons resultats. El filial blaugrana ha crescut des de la zona baixa de la taula fins a la setena posició que ara ocupa, a sis punts d’un play-off al qual no renunciarà tan fàcilment. L’ensopegada de diumenge passat al feu del Lleida Esportiu (2-0) recorda a l’equip de Gerard López, malgrat tot, que el tram final de temporada acostuma a vendre prou més cars els èxits. També ho fa el precedent de la primera volta contra el CF Reus: entre els murs de l’Estadi va morir una dinàmica de sis jornades consecutives sense derrota per al Barça B, després que Tarín anotés el gol del definitiu 1-0 en pròpia porta.

Com a locals, el filial del Barça ha guanyat sis partits i registra quatre empats i sis derrotes. També ha anotat dotze gols pels deu que ha encaixat i ha mantingut la porteria a zero en vuit ocasions. Fins a 22 dels 41 punts que atresora va aconseguir-los davant la seva afició. Contra els de la capital del Baix Camp, els blaugrana buscaran l’oportunitat de tornar al positiu, fita que han d’assolir quasi per obligació si no volen renunciar de tot a les aspiracions de disputar la promoció d’ascens, a sis punts de distància.

A cinc punts

Una mica menor, de cinc punts, és el marge que separa CF Reus i Vila-real B. La relliscada a Lloseta, la setmana passada (2-1) deixa per als reusencs la indesitjable conseqüència de l’escapada del filial groguet, que compta amb un coixí força important per barrar el pas dels roig-i-negres. A aquest escenari cal afegir el fet que el tercer i el quart classificat, Hércules i Lleida Esportiu, es troben a dos i un punt –l’Hércules en suma tres per la cita amb l’Huracán– de la segona plaça que ocupa el conjunt roig-i-negre. La sensació que l’objectiu s’ha complicat d’una forma innecàssaria planeja sobre una plantilla que ha continuat exercitant-se en les darreres setmanes amb el màxim compromís tot i els mobstacles al camí, en forma de nòmines endarrerides, arbitratges imprecisos, càstigs excessius o baixes sobrevingudes.

Per assaltar el Mini Estadi, Natxo González compta, en principi, amb tots els seus homes, ara que l’equip ha aconseguit finalment desempallegar-se del rosari de sancions que havien marcat aquesta segona volta i recupera Aritz. El Barça B, per la seva banda, no podrà alinear Gumbau, que compleix sanció.

tracking