Diari Més

El Nàstic visita Bilbao sense pensar que pot ser un camí de roses

Sense el sancionat Xisco Campos ni els lesionats Gerard Valentín i Álex López, els tarragonins buscaran tres punts d’or

El Nàstic visita Bilbao sense pensar que pot ser un camí de roses

El Nàstic visita Bilbao sense pensar que pot ser un camí de rosesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha partit senzill, i menys a la Segona Divisió. Aquesta és la màxima amb la qual afronta el Gimnàtic de Tarragona el duel d’aquest cap de setmana. Diumenge, els tarragonins visitaran San Mamés per enfrontar-se al Bilbao Athlètic a partir de les cinc de la tarda. Un estadi de Primera per acollir un duel entre dos conjunts que aspiren a objectius ben diferents, però que arriben pràcticament amb les mateixes necessitats.

Els locals estan amb l’aigua al coll i tenen gairebé impossible la salvació. Han sumat 21 punts fins ara, i únicament resten tretze enfrontaments per cloure el campionat. Per tant, tenen gairebé els dos peus a Segona B, ja que haurien de guanyar gairebé tots els partits que falten per poder assolir la permanència. Els bascos, però, són un dels equips que millor futbol mostra de la categoria, característica que està lligada amb la seva fragilitat defensiva a causa, principalment, de la joventut dels seus futbolistes.

La zona de salvació la tenen a onze punts, però és aquesta mateixa situació la que provoca que el duel sigui de gran perillositat. Aquests futbolistes ja no s’hi juguen res a nivell competitiu, però sí pel que fa al personal, ja que aquests jugadors volen guanyar-se el dret de jugar al primer equip la pròxima temporada.

Per la seva banda, el Nàstic va caure de la zona de promoció d’ascens després de l’empat patit la passada jornada contra la Ponferradina, al Nou Estadi. Són 45 els punts que suma l’equip que entrena Vicente Moreno, un menys que l’Oviedo, que és tercer classificat, i quatre menys que un Alabès que està situat en zona d’ascens directe a la categoria de plata.

El filial de l’Athlètic Club utilitza un sistema de joc diferent a l’habitual a la categoria. Es tracta d’un 3-5-2, amb dos laterals que fan de carrilers, i tres centrals al darrere. Dos pivots al centre del camp, amb un mitja punta, una mica més avançat, per deixar al davant dos puntes clars. Un d’ells serà, amb gairebé tota probabilitat, Guarrotxena, que va ser un dels pitjors malsons en el partit d’anada entre ambdós equips al Nou Estadi.

Per la seva banda, Vicente Moreno podria canviar la seva idea de les darreres jornades, i podria apostar tres centrecampistes per intentar guanyar-li la medul·lar al rival. Serà complicat, ja que el filial basc no acostuma a regalar la possessió, però el Nàstic intentarà manar en el partit, com sempre busca.

Per això, Lévy Madinda apunta a la titularitat a San Mamés, i també podria tenir l’alternativa Juan Muñiz, que està entrenant molt bé. Aburjania els podria acompanyar, i el sacrificat seria Sergio Tejera, que descansaria després de jugar-ho gairebé tot en les darreres jornades. La principal novetat a l’onze del Nàstic serà la inclusió de Daisuke Suzuki en el lateral dret, en substitució del sancionat Xisco Campos, que s’uneix a les baixes de Gerard Valentín i Álex López, que segueixen lesionats. Si finalment Moreno apostés per l’esmentat trivot, Jean Luc, José Naranjo i Aníbal Zurdo seran els escollits al davant, deixant a la banqueta Archille Emaná.

tracking