Diari Més

Torneig

Salou serà el centre de l'esport formatiu per Setmana Santa

El torneig Mare Nostrum, del què enguany se celebra la 16ª edició aplegarà més de 4.900 esportistes de 320 equips de bàsquet i futbol de tot el món.

Salou serà el centre de l'esport formatiu per Setmana Santa

Salou serà el centre de l'esport formatiu per Setmana SantaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la Setmana Santa, Salou acull, un any més, una nova edició del torneig d’esport formatiu Mare Nostrum Cup, que presenta, en aquesta ocasió, unes xifres superiors a les de l‘any passat pel que fa assistència i als partits jugats.

La Mare Nostrum Cup se celebra des de fa 16 anys i comprèn dues disciplines esportives, futbol i bàsquet. Els tornejos, que tindran lloc entre el 21 i el 28 de març, reuniran 4.900 esportistes acompanyats de les seves famílies.

Amb l’elecció de Salou com a seu de la Mare Nostrum Cup, el municipi reforça un dels seus productes turístics més rellevants com és el turisme esportiu. Des de 2013, Salou ostenta el segell DTE (Destinació de Turisme Esportiu) que l‘acredita com a destí de referència per a la pràctica de l’esport, en general, i del futbol, en particular. En conseqüència, cada any milers d’equips professionals de tot el món arriben a Salou per complementar les seves pretemporades o fer un stage coincidint amb les pauses hivernals a les seves lligues.

El Torneig de Futbol tindrà lloc entre els dies 24 i 27 de març i aplegarà més de 3.500 futbolistes d’entre 5 i 19 anys que jugaran gairebé 900 partits. El campionat reunirà els equips més joves dels principals clubs arribats de l’Estat espanyol (Catalunya, Madrid, Valladolid, Navarra, País Basc, Astúries, País Valencià, Illes Balears), Europa (Finlàndia, Noruega, Suècia, Irlanda, Anglaterra, Escòcia) i de la resta del món (Japó, Kuwait, Indià, Estats Units).

El gruix dels partits de futbol tindrà lloc a les Instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, el complex per llogar que compta amb camps de gespa natural, artificial i híbrida: 8 camps de futbol 11 o 16 camps de futbol 7; aules de formació, sales de reunions, cafeteria i possibilitats d'allotjament. Altres partits es jugaran en municipis propers de la Costa Daurada com Vilaseca, Tarragona i Reus.

Pel que fa al bàsquet, enguany se’n celebra la 6ª edició, entre els dies 21 i 23 de març. La competició aplegarà més de 120 equips, la qual cosa suposa un augment molt considerable en relació a l’edició de 2015, quan Mare Nostrum en va aplegar 80. Aquest any es jugaran 520 partits en tres dies. En total, s’espera l’arribada de 1.400 jugadors de bàsquet provinents, principalment, de les quatre províncies catalanes, Madrid, i el País Basc.

Entre els 4.900 esportistes i les famílies acompanyants s’espera l’arribada de prop de 9.000 visitants que s’allotjaran en hotels, càmpings i apartaments de Salou i d’altres municipis propers com Cambrils i Vila-seca-La Pineda.

El Patronat de Turisme de Salou col·labora amb la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), entitat que té per objectiu promoure l'àmplia i variada oferta turística existent a la Costa Daurada.

tracking