Diari Més

Ciutadans

Rivera reclama una nova llei electoral «que no separi per classes»

El candidat de Ciutadans està disposat a negociar amb PSOE i PP sempre i quan «no es posin les cadires per davant dels espanyols»

Rivera reclama una nova llei electoral

Rivera reclama una nova llei electoralACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha atribuït a la «baixa participació, la llei electoral i la polarització»els resultats que han obtingut a les eleccions, en què la formació taronja ha perdut 8 diputats al conjunt de l'Estat i un 0,9% dels vots. Rivera ha reclamat una nova llei electoral que no faci«ciutadans de primera i de segona»,i ha anunciat que el primer objectiu de la nova legislatura serà que «el pròxim cop que anem a votar tinguem una llei on tots els espanyols siguin iguals». D'altra banda, ha proclamat que «el centre existeix i ha vingut per quedar-se». Quant a les negociacions que s'obren a partir d'ara, Rivera ha dit que Ciutadans està disposat a seure a una taula amb PSOE i PP per intentar formar govern, sempre i quan«no es posin les cadires per davant dels espanyols».

«Lamentem la participació més baixa de la història d'Espanya», ha dit Rivera, qui ha fet autocrítica i ha assegurat que hauran d'analitzar«per què els partits nous no hem aconseguit mobilitzar l'electorat».El candidat de Ciutadansha dit que el partit taronja«anirà a defensar al nou Parlament aquest mandatregeneració política, democràcia i un canvi per recuperar la classe mitjana i treballadora». En aquest sentit, Rivera ha deixat clar que el vot de Ciutadans«serà útil»: «Ho hem demostrat aquesta legislatura amb 40 diputats i ho tornarem a demostrar».

Juan CarlosGirauta

El candidat de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha atribuït aquest diumenge el retrocés de la seva formació a les eleccions generals a la campanya de la «pori d'aniquilació política»vertebrada pel PP contra el seu partit, així com el clima de «polarització»i a la llei electoral. «Rajoy ha utilitzat tota la potència del foc del seu Govern per acabar amb nosaltres políticament, i això és veritablement sorprenent. Ell sabrà el perquè i nosaltres sabem el que farem ara», ha argumentat Girauta.

Això no obstant, Girauta ha recalcat que Ciutadans es consolida a l'espai de centre amb els una mica més de tres milions de vots obtinguts al conjunt d'Espanya, de manera que es converteix en un «espai fèrtil per al futur».Malgrat el descens de vots a Catalunya, Girauta ha mostrat la seva satisfacció per mantenir els cinc diputats en aquesta comunitat, quatre per Barcelona i un per Tarragona.

tracking