Diari Més

Senat

ERC venç la carrera del Senat a Catalunya i CDC cau a la tercera plaça

A la circumscripció de Tarragona, ERC amplia la seva victòria al passar de dos a tres escons, mentre que En Comú Podem reté el que tenia i ​CDC perd el seu únic senador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC s'ha alçat amb la victòria en el recompte dels senadors a Catalunya, amb 10 escons, per damunt d'En Comú Podem, que n'ha obtingut 4, i de CDC, que s'ha quedat amb 2 i ha retrocedit fins a la tercera posició, amb el 96,52 % dels vots escrutats.

Si fa sis mesos les dues forces independentistes van empatar a 6 senadors, aquesta vegada la partida l'han guanyat els republicans, que presentaven de nou el jutge Santiago Vidal com a cap de cartell per Barcelona per al Senat.

En la circumscripció de Barcelona, el resultat és el mateix que a les eleccions del 20 de desembre: tres escons per a En Comú Podem (Oscar Guardingo, Maria Freixanet i Joan Comorera) i un per a ERC (Santiago Vidal), mentre que el televisiu Miquel Calçada, que es presentava per CDC, s'ha quedat sense representació.

A la província de Girona, ERC passa de dos a tres senadors (Jordi Martí, Joaquim Ayats i Elisenda Pérez), mentre que CDC només conserva un dels dos escons que tenia (Joan Bagué).

ERC ha aconseguit donar el tomb a la demarcació de Lleida, al passar d'un a tres senadors (Miquel Àngel Estradé, Anna Azamar i Xavier Castellana), xifres invertides a les de CDC, que dels tres escons que tenia només es queda amb un (Maria Teresa Rivero).

A la circumscripció de Tarragona, ERC amplia la seva victòria al passar de dos a tres escons (Miquel Aubà, Josep Rufà i Laura Castel), mentre que En Comú Podem reté el que tenia (Celia Cánovas) i CDC perd el seu únic senador.

tracking