Diari Més

Els resultats de les eleccions per barris

En Comú Podem guanya a sis dels onze barris i ERC s’imposa a les urbanitzacions de Llevant

Tres electors fan cua davant la mesa electoral al col·legi de IES Tarragona de Tarragona el 26 de juny de 2016

urna, 26J, votacions, eleccions, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En Comú Podem ha tornat a guanyar a la ciutat de Tarragona amb un 22,53% dels vots. Les noves eleccions generals han deixat una correlació de forces pràcticament idèntica, si no fos pel notable avançament del PP que ha recuperat les posicions que va perdre el 20-D a favor de Ciutadans. Aquesta vegada, els populars han arrabassat el segon lloc a Ciutadans (amb un 18,51% dels vots) i han relegat els taronges a la quarta plaça que el PP ocupava des del desembre. Ciutadans ha perdut fins a quatre punts (amb el 14,82% dels vots, davant del 18,29% que van aconseguir el 2015) i ha reproduït el retrocés que ha registrat en l’àmbit estatal a tots els barris on, l’any passat, s’havien imposat als populars. Sant Salvador, els barris de Llevant, Eixample Nord, Torreforta i Campclar van ser els districtes en els quals Ciutadans van protagonitzar la sorpresa del 2015, tot avançant posicions al PP. Els vots que, indiscutiblement, es van trasbalsar cap a la formació taronja han tornat als populars en tots aquests barris. A Sant Pere i Sant Pau, C’s continua sent la segona força, però amb una destacada pèrdua de sufragis (del 23,55% al 19,5 d’aquest 2016), quatre punts menys que, per contra, han recuperat també els populars, que han passat del 13,71% dels vots del 2015, als 17,70% del 26-J. A les urbanitzacions de Llevant, de fet, única zona on va esdevenir primera força, passa ara a mans d’ERC, que, amb un 19,92% dels vots, es col·loca per davant d’En Comú Podem i PP i trasllada els taronges a la quarta plaça.

En Comú Podem ha guanyat en sis dels onze barris de la ciutat, quan el 2015 ho va fer a set. El Nou Eixample Sud, on va esdevenir primera força el 2015, passa ara a mans dels populars, que han remuntat el 17,7% i han assolit el 20,5% dels sufragis.

Per la seva banda, els socialistes continuen sent el partit més votat a Torreforta i barris, així com a Bonavista. Però, a Campclar, on ECP els seguien a poca distància el 2015, ara, ha aconseguit imposar-se per la mínima (amb un 26,77%, davant del 26,6% dels socialistes).

D’altra banda, CDC, que sota les sigles de DiLl, va aconseguir frenar la seva caiguda general als barris de la Part Alta, Llevant i Eixample, mantenint-se com a tercera o quarta força més votada el 20-D, passa ara a ser la cinquena força a les urbanitzacions de Llevant. Passa del 17% de 2015, al 15,9% dels vots obtinguts diumenge. A la Part Alta i a l’Eixample es manté en tercera i quarta posició respectivament, però amb una sensible pèrdua de suports. De fet, aquest partit i C’s, són els únics que han experimentat una davallada de vots.

VEURE EL QUADRE DE RESULTATS PER BARRISAQUÍ

tracking