Diari Més

El PP guanyaria les eleccions i Units Podem quedaria en segon lloc

A Tarragona Ciutadans perdria el diputat i el guanyaria En Comú Podem Aquests són els resultats del sondeig de TV3

Sondeig eleccions 26J TV· General

Sondeig eleccions 26J TV3 General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular torna a guanyar les eleccions, tot i que pateix un desgast respecte als comicis del desembre. Així ho diu el sondeig de TV3, que coincideix amb els resultats de sondeig d’Antena 3. Els populars aconseguirien entre 117 i 121 escons al Congrés dels Diputats.

La principal novetat que marca el sondeig és el ‘sorpasso’ d’Units Podem. Els de Pablo Iglesias aconsegueixen una pujada espectacular i passa per davant del PSOE, quedant a la segona posició amb una forquilla de 91-95 escons. El Partit Socialista queda en tercera posició amb 81-85 diputats, i perd entre 5 i 9 escons respecte a les eleccions del 20D. Tot i que segons el sondeig de TV3, el PSOE trauria els pitjors resultats de la seva història, podrien tenir la clau per formar govern.

Segons el sondeig, Ciutadans pateix una gran davallada i podria perdre entre 10 i 14 escons, i es quedarien amb 26-30 diputats. Esquerra Republicana de Catalunya pujaria entre 2 i 3 escons respecte als comicis del desembre, i quedarien amb una forquilla d’11-12 escons. El PNB aconseguiria 5-6 escons, i CDC pateix una gran caiguda, perdent 3 escons. Eh Bildu pujaria 1 o 2 escons respecte al desembre, i CC-PNC conservaria l’escó.

Si aquests fossin els resultats, els pactes tornarien a ser els protagonistes. El Partit Socialista tindria la paella pel mànec, i serien decisius per governar el país.

En Comú Podem s’emporta l’escó de Ciutadans a Tarragona

Segons el sondeig de TV3, En Comú Podem és el gran triomfador de la jornada, que puja un escó respecte a les eleccions del desembre. Pel que fa a Ciutadans, la formació perdria l’únic diputat que tenia. Segons el sondeig, ERC, PSC, CDC i PP conservarien l’escó.

Sondeig Catalunya TV3

Sondeig Catalunya TV3

tracking