Diari Més

Partit Popular

Rajoy: «No estem en cap conspiració contra els partits independentistes»

​El líder del PP estén dubtes sobre la gravació que l'incrimina i defensa el director de l'Oficina Antifrau

Imatge del president del Govern espanyol durant la visita que ha fet a Soller.

Rajoy: «No estem en cap conspiració contra els partits independentistes»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres a la nit que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, «no dimitirà»per les gravacions on se'l sent fabricant proves contra ERC o CDC a les portes de la consulta del 9-N, i ha insistit que el seu govern no està«en cap conspiració contra els partits independentistes». El líder del PP ha atribuït l'escàndol a la proximitat de les eleccions del 26-J i ha insistit que –malgrat que el ministre assegura a la gravació que ell n'estava al cas- es va assabentar dels contactes de Fernández Díaz amb el director de l'Oficina Antifrau aquest dimarts. També ha estès dubtes sobre la gravació que l'incrimina: «No sé si ho deia el ministre, si la gravació era real i apareixia una cosa i l'altra», ha dit, i ha defensat el director de l'Oficina Antifrau, que »estava intentant complir amb la seva funció».

En una entrevista a El Hormiguero, Rajoy ha tornat a dir que el ministre Fernánnez Díaz li va assegurar aquest dimarts que van ser unes converses amb el director de l'Oficina Antifrau que són «habituals entre les persones que es dediquen a vetllar pel compliment de la Llei»i que ja havia iniciat una investigació per conèixer com havien estat gravades.

Rajoy ha apuntat que tot plegat té com a objectiu desgastar el PP a la recta final de la campanya. «Com que estem a tres o quatre dies de les eleccions el que és procedent és preguntar perquè apareixen ara, i de cop tothom, els partits independentistes catalans i els meus adversaris polítics demanen dimissions i condemnen la gent en 15 segons».

Ha centrat part de les seves manifestacions sobre el cas en l'existència d'un micròfon al despatx del ministre de l'Interior, una cosa«sorprenent», ha dit, que «és precisament el que provarem d'esbrinar: com és possible que el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau siguin gravats en una conversa que té lloc al despatx del ministre».

Ha posat en dubte fins i tot que el ministre digués que ell estava al corrent de les operacions per incriminar els partits independentistes. «No sé si ho va dir el ministre, si la gravació era real, perquè apareixia una cosa i l'altra, però jo me'n vaig assabentar ahir a les vuit de la tarda».

En tot cas ha assegurat que el seu govern «no estàvem, com diuen alguns, en cap conspiració contra els partits independentistes de Catalunya. Això és absolutament fals».

També ha estat taxatiu a l'hora d'afirmar que el ministre de l'Interior«no dimitirà»i per defensar el director de l'Oficina Antifrau: «Jo no l'he nomenat però la impressió que tinc és que estava intentant complir amb la seva funció, que és perseguir el delicte».

tracking