Diari Més

CDC

Ferran Bel afirma que cal enfortir les petites i mitjanes empreses

​El candidat convergent exposa que la falta d’infraestructures fa perdre competitivitat

El candidat de CDC al Congrés per Tarragona, Ferran Bel, davant de l'edifici dels sindicats a Tortosa, aquest 20 de juny de 2016

cotització, CDC, pensions, propostes, econòmiques, fons, candidat, Ferran Bel, impost, PIMEsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Tenim un greu problema de competitivitat a causa de la manca d’infraestructures i l’elevat preu de l’energia», va manifestar ahir el candidat de CDC al Congrés, Ferran Bel, que va afegir que aquests dos factors, «són un gran fre pel desenvolupament de la demarcació de Tarragona i pel progrés econòmic del territori». Bel va fer aquestes declaracions en el marc del dinar-col·loqui El futur de les nostres empreses que que va comptar amb l’assistència del membre de la direcció de CDC i president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull; el secretari general de Presidència del Govern de la Generalitat, Quim Nin, i altres candidats i candidates de CDC al Congrés i al Senat.

El cap de llista al Congrés va manifestar que «les petites i mitjanes empreses han de tenir més facilitats per a finançar-se». En aquest sentit, des de Convergència es proposa una línia de crèdit directa procedent dels bancs rescatats pel govern espanyol.

Bel també va subratllar que els centres tecnològics de recerca, innovació i desenvolupament «són una eina de futur que no hauria d’estar amb les condicions financeres actuals». «Aquests centres han de donar suport a les petites i mitjanes empreses per facilitar el seu progrés», va manifestar.

En relació al marc laboral, el cap de llista al Congrés va detallar que «des de Convergència plantegem una nova normativa laboral que generi més flexibilitat a les empreses i més seguretat als treballadors». En un context amb el qual el 80% de les empreses són petites o mitjanes, Convergència proposa que part de la cotització s’adreci a un fons de contingència que permeti fer front a l’acomiadament de manera que l’empresa no hagi d’assumir el total del cost d’aquest i, també, per estalviar per quan la conjuntura econòmica no sigui adequada, tal i com s’està realitzant en altres països. En el mateix camí d’ajuda a les PIMES, des de CDC també es proposa la reducció d’un 5% de l’import sobre la societat que actualment han de fer front.

Pel que fa als autònoms, Bel va emfatitzar que des de CDC «s’impulsarà una cotització que vagi estretament vinculada amb els ingressos que generi l’empresa». Al mateix temps, també es proposa una quota baixa per als emprenedors, i també que els autònoms disposin d’una millor cobertura a l’hora de la jubilació i incapacitat laboral transitòria.

Per la seva banda, el secretari general de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Quim Nin, va voler detallar que «necessitem polítics que prenguin decisions transversals, és a dir, des de l’àmbit de les infraestructures fins al sector social».

tracking