Diari Més

Unidos Podemos

Unidos Podemos vol allargar la mà al PSOE en cas d'optar pel canvi social

Pablo Echenique, secretari general de Podemos a Aragó, afirma que per primer cop «tenim a les mans poder superar al Partit Popular»

Pablo Echenique va encapçalar l'acte acompanyat de diputats i senadors per Tarragona.

Unidos Podemos vol allargar la mà al PSOE en cas d'optar pel canvi socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unidos Podemos veu completament possible superar al Partit Popular a les eleccions del 26 de juny. Així ho va deixar clar ahir el secretari general de Podemos Aragó i diputat autonòmic, Pablo Echenique, durant la seva visita a Reus. «Per primera vegada en molt de temps tenim a les nostres mans superar al Partit Popular, que ha causat un gran patiment humà», exposava Echenique. En canvi, l’exeurodiputat va ressaltar que el PSOE no és una força a superar sinó que «de les quatre és la més pròxima amb qui fer acords».

Durant el discurs davant de més d’un centenar de persones, Pablo Echenique va parlar d’una «nova Catalunya plena d’esperança i canvis» i va parlar dels dos grans blocs en què es divideixen els partits polítics. Per una banda, el grup del canvi, liderat pel seu partit, i per l’altra el bloc amb por al canvi, on hi encaixa al PP i a Ciutadans. «Que aquests dos partits estiguin en aquest bloc no ens sorprèn», sentenciava el diputat, que afegia que «el que sorprèn una mica més és que últimament hi sigui el PSOE de Pedro Sánchez». En aquest sentit també va destacar que estan cansats d’escoltar als socialistes parlar de Pablo Iglesias i no sentir cap de les seves propostes electorals.

Pactes postelectorals

Echenique va fer un prec al partit socialista i els va demanar que diguessin amb qui pactarien després del 26-J. «Ocultar aquesta informació als votants és tan greu com ocultar el programa electoral», es va referir el polític de Podemos, que va afegir que «sense tenir aquesta informació a la mà no es pot anar a votar».

Durant l’acte d’ahir, el representant del grup de Pablo Iglesias va sentenciar que veuen dues cares del PSOE. Per una banda, hi ha un partit, com indiquen les seves sigles, social «amb el que hi estem d’acord». I per l’altra banda, existeix un «PSOE de la reforma laboral del 2010 amb el que no hi estem d’acord», sentenciava el diputat de Podemos.

«Quin dels dos partits prevaldrà després de les eleccions?», preguntava de forma retòrica Echenique, que especificava que volen donar la mà als socialistes.

Anticipant-se als fets, el portaveu d’Unidos Podemos va dir que «aquí ja guanyeu les eleccions a tots els partits, però volem més», referint-se a què volen guanyar un diputat més per la província de Tarragona i treure-n’hi un al PP.

En relació al moviment independentista a Catalunya, el representant polític va culpar al PP, i també a una part dels socialistes, de l’augment del sentiment patriòtic català, que ells defensen. Echenique també va fer referència a la corrupció, fent mencionant el cas Innova de Reus, i que des de les institucions municipals han anat fent feina i «es pot fer millor».

El candidat al senat per Tarragona, Ricardo Redondo, va destacar la política de caràcter municipal. Va voler destacar que la imatge de Reus és molt millor que la que es veu des de fora, plena de casos de corrupció i deutes. Parlava d’un govern que «no promou les ajudes socials i això provoca unes ocupacions il·legals». En relació al referèndum, Redondo va dir que «el defensem en tot moment si és el que volen els catalans».

tracking