Diari Més

ERC

Salvador: «El problema català no existeix, només volem ser una nació»

Esquerra espera aconseguir un segon diputat per Tarragona

Una imatge de l'acte, que es va desenvolupar aquest dilluns.

Salvador: «El problema català no existeix, només volem ser una nació»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat d’ERC al Congrés dels Diputats per Tarragona, Jordi Salvador, va destacaraquest dillunsa l’acte de Tarragona a la plaça Verdaguer que «el problema català no existeix, que no som cap problema, només volem ser una nació» i va afegir que «volem fer un país millor, per sentiment i per supervivència, cal fer la constitució catalana». A més el republicà Salvador va afirmar que és el moment de guanyar les eleccions i poder aconseguir un segon diputat.

Per la seva banda, el candidat número 1 al Senat per Tarragona, Miquel Aubà, va posar èmfasi en què l’estat espanyol no ha invertit en Tarragona en infraestructures en els passats 30 anys, que tenim uns trens i unes carreteres desfasades. L’ebrenc Aubà va manifestar que ERC defensa la derogació de Pla de Conca, aquí i a Madrid, perquè si no «no hi haurà ni riu, ni Delta, ni vida».

La número 3 al Senat, Laura Castel, va argumentar diferents temàtiques que cal defensar a Madrid com la reducció de l’IVA de la Cultura, un pla de xoc de polítiques socials o l’exemple de l’article 155 que no permet la sobirania del poble català.

El número 2 al Congrés, Pep Pallàs, va proclamar que Tarragona ha de ser tan catalana com la resta del país. «No podran amb la gent republicana, cal un vot per les forces d’esquerres», va defensar Pallàs. «Respecto totes les identitats i vull que respectin la meva, estem fent una revolució pacífica», va afegir.

L’acte va ser presentat pels regidors d’ERC del Grup Municipal, Pau Ricomà i Mònica Alabart. El portaveu d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, va fer un repàs de la feina feta a la ciutat i va expressar que «defensem el mateix aquí, al Parlament, Madrid i a Europa, com una indústria competitiva, un salari mínim interprofessional i unes infraestructures dignes».

La republicana Alabart va apuntar que ERC representa la diversitat del país, ja que a les llistes hi ha militants i independents. A més, Alabart va defensar que Catalunya és «un país acollidor i sobretot amb els refugiats, que l’Estat espanyol posa traves».

tracking