Diari Més

Polèmica

El Director de l'Oficina Antifrau de Catalunya i Fernández Díaz, acusats de conspirar contra CDC i ERC

El Director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha negat totes les acusacions

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

El Director de l'Oficina Antifrau de Catalunya i Fernández Díaz, acusats de conspirar contra CDCi ERCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha negat avui que en les seves reunions amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, conspirés contra CDC i ERC i ha apuntat al fet que la filtració de les seves converses prové«d'algú»del Ministeri d'Interior.

En una entrevista en Catalunya Ràdio, De Alfonso s'ha referit a la informació difosa avui pel diari'Público', que ha revelat unes converses seves amb Fernández Díaz en les quals tots dos parlen de com aconseguir dades per incriminar polítics de CDC o ERC, com Felip Puig o Oriol Junqueras.

De Alfonso, que ha afirmat que no es planteja dimitir, ha admès que es va reunir amb el ministre perquè la seva obligació és mantenir contactes amb representants de tots els partits polítics i institucions, així com amb totes les forces de seguretat de l'Estat, per «obtenir informació»d'utilitat per a les seves investigacions.

«D'aquí a que hi hagi una reunió per conspirar, per crear proves, és una calúmnia, és fals», ha insistit el director de l'Oficina Antifrau, que ha recalcat que no ha fet «res il·legal ni res incorrecte»i ha precisat que els temes que va tractar amb el ministre no van acabar en cap expedient d'investigació.

De Alfonso ha sostingut que és «evident» que no és Antifrau qui va gravar i ha difós ara les seves converses amb el titular d'Interior, que entén que s'han divulgat amb intencionalitat política, en plena campanya electoral, o per desprestigiar l'entitat que dirigeix.

«Mai no em vaig poder imaginar que dins d'Interior hi hagi algú que es dediqui a gravar i menys a difondre aquestes converses», ha apuntat el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que ha recordat que és la seva obligació reunir-se amb tot polític que li truqui per «rebre qualsevol informació».

S'ha mostrat«molt preocupat, però tranquil» i convençut que l'OAC no és l'objectiu de la filtració, «nomésun instrument.No estic disposat a abaixar el cap ni dir sí a tot».

El director d'Antifrau, que va deixar la seva plaça de magistrat a l'Audiència de Barcelona per ocupar aquest càrrec, s'ha mostrat disposat a donar totes les explicacions que els grups polítics li exigeixin al Parlament, institució que el va nomenar el 2011.

Demanenla seva dimissió

D'una altra banda, el cap de llista d'ERC a les eleccions del 26J, Gabriel Rufián, ha considerat que aquestes informacions serveixen per visualitzar«el funcionament aberrant de les clavegueres de l'Estat espanyol, que recorden a pel·lícules com El Pdrino», mentre que la secretària general del partit, Marta Rovira, ha reclamat«la dimissió immediata»de Fernandez Díaz i de De Alfonso.

Abans d'un acte a Cambrils (Baix Camp), el cap de llista de CDC, Francesc Homs, ha demanat«formalment»la dimissió del ministre i que es retiri com a candidat pel que ha qualificat com una «conspiració fúnebre», que ha titllat de «fastigosa».

L'exconseller també ha demanat que el Parlament, del que depèn l'Oficina Antifrau, actuï«immediatament i prengui mesures»encaminades a cessar el seu director, perquè«no pot ser còmplice de converses d'aquestes característiques».

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat a Santander que la informació«no pot quedar sense contestar»per part del ministre. «El lògic és que es rendissin comptes d'aquesta informació», ha dit Rivera, en considerar que aquests fets, de ser certs, serien«gravíssims».

tracking