Diari Més

Enquesta electoral

El Comú Podem referma la seva posició de creixement i suma un diputat a Tarragona

• El Partit Popular podria ser el damnificat de l'ascens de Podemos a Tarragona i perdre el diputat que ara té.
• A Catalunya, la candidatura encapçalada per Xavier Domènech fins i tot milloraria resultats respecte del 20D.

Xavier Domènech, Yolanda López i Fèlix Alonso en un acte de campanya al Vendrell.

El Comu Podem referma la seva posició de creixement i suma un diputat a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-mb3i{background-color:#D2E4FC;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-v4ss{background-color:#D2E4FC;font-weight:bold;vertical-align:top} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-yw4l{vertical-align:top} .tg .tg-6k2t{background-color:#D2E4FC;vertical-align:top} .tg .tg-bjdv{background-color:#D2E4FC;font-weight:bold;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-l2oz{font-weight:bold;text-align:right;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

La vendrellenca Yolanda López ja pot començar a fer les maletes perquè a partir del 26 de juny té feina al Congrès dels Diputats a Madrid. Si la darrera enquesta del CIS ja apuntava a què En Comú Podem aconseguia el segon diputat a la demarcació electoral de Tarragona, l'enquesta encarregada pel Grupo Heraldo i el Diari Més confirma aquesta tendència.

L'enquesta, realitzada per l'empresa A+M per al Grupo Heraldo i el Diari Més assenyala que En Comú Podem sumaria el segon diputat a Tarragona, en detriment del que té el Partit Popular actualment. En aquest cas, l'enquesta del diari difereix dels resultats que fa algunes setmanes apuntaven les dades del CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques), que indicaven que la pèrdua del diputat en favor de la candidatura podemita seria de CDC. De tota manera i d'acord amb enquestes d'anteriors eleccions, el PP sempre compta amb un vot 'ocult' per a les enquestes que, molt fidelitzat, no es comptabilitza en el moment d'elaborar previsions de resultats però que acaben fer-se palesos amb els resultats reals.

ResultatsaTarragona

Catalunya

Amb tot, el que sembla evident és la pujançaque aconsegueix el partit liderat a Espanya per Pablo Iglesias, que ha aconseguit no tan sols fer-se un llocen el posicionament electoral a les generals de manera clara, sinóque ha esdevingut la força homogènia a Catalunya quan es tracta d'integrar-se electoralment a l'Estat en unes eleccions generals.

D'acord amb l'enquesta del Grupo Heraldo-Diari Més, al conjunt de Catalunya En ComúPodemmillorariaels resultats assolits el 20 de desembre passat, quanes va convertir en la forçamésvotada al principat. La candidatura que a Catalunya encapçala Xavier Domènech aconseguiria entre 13 i 15 diputats, és a dir, com a mínim un més que els 12 de quèdisposa actualment. Com a segona forçaal país es mantindria Esquerra Republicana, tot i que podria arribar a perdre un dels 9 diputats amb quècompta. El PSC es disputariala tercera posició amb Ciutadans. Els socialistes podrien perdre un dels8 diputats actuals, però C's apareixen amb una forquilla d'entre 6 i 8 diputats, és a dir, com a mínim un més dels cinc de què disposa després dels resultats del 20D.

Convergència i el Partit Popular són les formacions quesurtenpitjor paradesdels resultats de l'enquesta del Grupo Heraldo-Diari Més. Els convergents, que el 20 de desembre van aconseguir 8 diputats, podrien arribar a perdre'n 2, tot i que en el millor dels casos aquesta reducció quedaria reduïda a un diputat. Pel que fa al Partit Popular, ara amb 5 diputats, el pitjor dels resultats possibles li preveuen la pèrdua de fins a 2 diputats i quedar-se amb només 3 representants catalans a la cambra baixa.

L'enquesta assenyala també qui hi ha un 70,3% de participació prevista, d'acord amb els enquestats que van manifestarla seva intenció d'anar a votar el 26 de juny. Quant als indecisos, que poden fer ballar part dels resultats finals, aquests se situen en un percentatge bastant baix, del 7,7%.

Resultats a Catalunya

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-0ord{text-align:right} .tg .tg-ifyx{background-color:#D2E4FC;text-align:right} .tg .tg-mb3i{background-color:#D2E4FC;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-e3zv{font-weight:bold} .tg .tg-vv7f{background-color:#D2E4FC;font-weight:bold} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-34fq{font-weight:bold;text-align:right} .tg .tg-l2oz{font-weight:bold;text-align:right;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

20D En Comú Podem 30,3% 13-15 12 ERC 16,8% 8-9 9 PSC 16,5% 7-8 8 Ciutadans 12,1% 6-8 5 CDC 10,8% 6-7 8 PP 10,1% 3-5 5 Altres 2,6% Blanc 0,8

Fitxa Tècnica Àmbit: Catalunya Univers: Majors de18 anys Mostra:800 unitats Mètode:Entrevista telefònica Mostreig: Aleatori simple per a l'element mostral. Amb quotes de sexe i edat. Nivell de confiança:94,5 (per dos sigmes p=q=50%) Marge d'error:+/- 3,53 % Treball de camp:Del 13 al 15 de juny de 2016 Direcció tècnica:A+M

tracking