Diari Més

Cinema

'Sis dies corrents', de Neus Ballús, arriba als cinemes després de triomfar a la Seminci de Valladolid

Netflix estrena (primer) a les sales el nou film de Paolo Sorrentino, 'Fue la mano de Dios'

Els protagonistes de 'Sis dies corrents' de Neus Ballús.

'Sis dies corrents', de Neus Ballús, arriba als cinemes després de triomfar a la Seminci de ValladolidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després del seu exitós pas per la Seminci, la nova pel·lícula de Neus Ballús, 'Sis dies corrents', arriba aquest divendres als cinemes. Entre la ficció i el documental (com a 'La plaga'), la cinta s'endinsa en els prejudicis racials a través de Valero, cap d'un equip de lampistes que dubta que els clients acceptin que un treballador originari del Marroc entri a casa seva. D'altra banda, s'estrena als cinemes 'Fue la mano de Dios', el darrer film de Paolo Sorrentino, produït per Netflix i que la plataforma estrenarà el 15 de desembre. La pel·lícula és un homenatge del director italià a Diego Armando Maradonna, meslcat amb la història de la seva pròpia família. A Filmin s'estrena 'The show', escrita i protagonitzada per Alan Moore.
'Sis dies corrents' va triomfar a la 66à Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, la Seminci, en ser distingida amb l'Espiga de Plata i el Premi del Públic. Basada en situacions i personatges reals, la cinta retrata entre la ficció i el documental el dia a dia del Mohamed Mellali, Valero Escolar i Pep Sarrà, treballadors d'una petita empresa a la perifèria de Barcelona. Durant una setmana, el Moha haurà de demostrar que està preparat per substituir el Pep, que es jubila. La pel·lícula ja havia rebut el Lleopard ex aequo per als actors al Festival Internacional de Cinema de Locarno.

'Black Box'

Mathieu Vasseur, tècnic de l'autoritat responsable de les investigacions de seguretat en aviació civil, és l'investigador principal encarregat d'esbrinar què va passar durant el vol Dubai-París abans que s'estavellés als Alps. Film del realitzador frances Yann Gozlan.

'La fada de les estacions'

Què ens cal per fer un bon pastís de poma? Què ens mou a llançar una ampolla amb missatge al mar? Aquest film d'animació infantil parla de la importància de l'esforç i la constància per aconseguir el que ens proposem. Tres petites històries amb protagonistes decidits, valents i perseverants.

'Fue la mano de Dios'

Netflix estrena (primer) als cinemes el nou film de Paolo Sorrentino, un homenatge a Maradonna mesclat amb una tragèdia familiar. És la pel·lícula italiana candidata als Òscar. Lleó de Plata - Gran Premi del Jurat i Premio Marcello Mastroianni (a Filippo Scotti, millor actor revelació) en la 78a Mostra de Venècia. El 15 de desembre el film arribarà a la plataforma.

'Cazafantasmas: más allà'

Jason Reitman dirigeix la nova seqüela del clàssic del cinema fantàstic dels anys 80. En aquesta nova proposta, una mare soltera i els seus dos fills es traslladen a un poble on descobreixen el llegat deixat pel seu avi i els Caçafantasmes originals. Feia trenta anys que no es veien fantasmes en aquest indret.

'El amor en su lugar', de Rodrigo Cortés

El director de cinema Rodrigo Cortés reflexiona sobre "l'amor vertader" al drama 'El amor en su lugar', ambientat al gueto jueu de Varsòvia durant la Segona Guerra Mundial i que s'estrenarà el 3 de desembre a les sales. En declaracions a l'ACN, ha explicat que els dos grans temes de la pel·lícula són els de la creació, que tira endavant "com sigui" sota qualsevol circumstància, així com "l'amor vertader" i desinteressat. Per al cineasta, si alguna cosa mostra el film és que l'amor vertader és "un camí de renúncia i sacrifici". La producció explica la història d'un grup d'actors jueus que, amb la intenció de dur esperança als seus, interpreta una comèdia musical mentre la seva existència queda sacsejada per una elecció de vida o mort.

'Nido de víboras'

La cinta del sud-coreà Yong-hoon Kim és un relat descarnat sobre el fosc destí d'un grup de perdedors, que comença a convergir. El conjunt de despropòsits sagnants que es van esdevenint tenen el seu origen en una bossa plena de diners, que relaciona tots els personatges.

'Matrix'

Amb motiu del 20è aniversari del mític film de ciència ficció dels germans Wachowski, diverses sales de l'estat reposen 'Matrix' a partir d'aquest divendres

'Aita Mari'

El documental 'Aita Mari', de Javi Julio, explica la història del 'Stella Maris Berria', un pesquer a punt de ser desballestat que l'ONG Salvament Marítim Humanitari decideixen reconvertir en un vaixell de rescat per salvar refugiats al Mediterrani. El documental narra l'odissea de més de dos anys d'aquesta embarcació, des de la construcció fins al seu primer rescat.

Estrenes a les principals plataformes

'The show'

Alan Moore, autor de còmics tan cèlebres com 'V de Vendetta' i 'Watchmen', és el guionista i l'actor de 'The show', de Mitch Jenkins. Al film, disponible a Filmin partir del 3 de desembre, el detectiu Feltcher Dennis (Moore), ha de trobar una joia misteriosa que ha desaparegut. En la seva cerca arriba a Northampton, un poble encantat al cor d'Anglaterra i que el protagonista troba ple de mafiosos que flirtegen amb el voodoo, en un ambient màgic i tèrbol.

'Boy meets boy'

Aquesta cinta independent de petit pressupost suposa el debut en el llargmetratge del realitzador espanyol Daniel Sánchez López. Explica la breu història d'amor entre dos nois que es coneixen durant una nit de festa a Berlín i acaben compartint un dia sencer ple de confidències pels carrers de la ciutat alemanya. Filmin l'estrena aquest dimecres, 1 de desembre.

'Una niña'

El 3 de desembre Filmin estrena l'aplaudit documental de Sébastien Lifshitz, que retrata la lluita personal i familiar de Sasha contra un entorn transfòbic que no tolera la seva identitat transgènere.

'Los policias'

El 7 de desembre s'estrena a la plataforma 'Los policías', un èxit recent de la televisió israeliana. És un drama policíac dels creadors de 'Fauda'. L'obsessió i el sacrifici d'un detectiu que ha d'ampliar propis límits morals per enxampar un perillós criminal que ha arruïnat els veïns de la seva ciutat.

'Bajo los cielos del Líbano

El 3 de desembre s'estrena també l'Òpera prima de l'especialista en animació, Chloé Mazlo, la cinta narra un drama ambientat en la primera guerra del Líban (1982). Un conflicte armat que va començar quan Israle va envair el país per expulsar l'Organització per l'Alliberament de Palestina (OLP). Rodada en Súper 8 i amb decorats artesanals, és un dels títols destacats del darrer Atlántida Film Fest. L'estètica del film recorda l'univers de directors com Wes Anderson.

'Ovnis'

Arriba el 5 de desembre a Movistar+ 'Ovnis'. L'any 2017 'The New York Times' va publicar una noticia que explicava que el Pentàgon portava anys estudiant en secret fenòmens relacionats amb ovnis. La sèrie documental de quatre episodis i produïda per J.J. Abrams ('Perdidos') explora la nostra fascinació pels ovnis i els misteris de l'espai.

'La cinta de música'

A les portes de l'any 2000, Beverly Moody (Gemma Brooke Allen), una òrfena de 12 anys, descobreix un casset trencat en el qual els seus pares adolescents van gravar cançons que els hi agradaven. La Beverly s'ha criat amb la seva àvia Gail (Julie Bowen), qui també va ser mare adolescent i a qui li resulta dolorós parlar de la seva filla. Per a la Beverly, la cinta significa una oportunitat de conèixer millor als seus pares i es proposa trobar totes aquestes cançons.

'Acoustic Home'

HBO Max estrenarà l'1 de desembre el documental 'Acoustic Home' sobre la relació entre la música i la vida. Amb Melendi, Vanesa Martín, Estopa, Rozalén, Mónica Naranjo, Ana Mena, India Martínez i María José Llergo, aquest projecte original de Sony Music Iberia en coproducció amb Sr Mono, consta de deu episodis.

'Harlem'

Amazon Prime Video estrena el 3 de desembre la sèrie 'Harlem'. Són 10 episodis rodats a càmera única i que estan dedicats a un grup d'amigues estiloses del barri de Nova York. Ben situades professionalment, les amigues estan a punt de superar la dècada dels 20 anys i afronten canvis.

'Carlos Sainz. Vivir para competir'

D'altra banda, la plataforma incorpora el 2 de desembre la sèrie documental 'Carlos Sainz. Vivir para competir'. La docusèrie apropa als espectadors la trajectòria del popular pilot espanyol, guanyador de dos campionats mundials de rally i tres Rally Dakar.

'El diario de Greg'

Finalment, Disney + estrena el 3 de desembre 'El diario de Greg'. La pel·lícula està protagonitzada per l'ambiciós jove Greh Heffley, que està a punt d'entrar a l'institut.

tracking