Diari Més

Societat

Herois amb el poder d'ajudar els altres

La Fundació La Nineta dels Ulls per a la cura del retinoblastoma ha engegat una campanya a les escoles

Imatge del vídeo promocional de la '1a Jornada de les Superheroïnes i els Superherois'.

Herois amb el poder d'ajudar els altresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La força, l'alegria, la generositat o el sentit de l'humor són superpoders que ens fan únics i especials. Aquest és el punt de partida de la 1a Jornada de les Superheroïnes i els Superherois, una iniciativa de la Fundació La Nineta dels Ulls adreçada a les escoles i els instituts.

La Fundació treballa per a la difusió i cura del retinoblastoma, el càncer ocular infantil més freqüent en menors de tres anys. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Infància el 20 de novembre, l'entitat vol convidar els nens i joves a reflexionar sobre les seves qualitats i identificar els aspectes positius de la seva persona, aquells que el converteixen en un heroi o heroïna de pel·lícula.

Tot plegat s'articula a través d'una proposta senzilla, però carregada de contingut. Els centres que vulguin participar han d'escollir un dia del mes de novembre i posar-se en contacte amb la Fundació. Ells els faran arribar el material de suport, que consisteix en un antifaç de superheroi que els alumnes hauran de decorar, així com una proposta d'activitats pensades perquè els nens i joves facin aquest treball de reconeixement personal.

Les activitats estan dissenyades perquè també treballin el respecte a les diferències i la importància d'acceptar-nos tal com som. Al final, tots els nens es dibuixaran a si mateixos amb el seu superpoder i tot aquest material es podrà compartir a les xarxes socials. Els centres rebran el segell que els acredita com a Escola amb superpoders, i a canvi es demana una col·laboració voluntària d'un euro per alumne, que es destinarà a la investigació del retinoblastoma.

La Fundació La Nineta dels Ulls és una iniciativa de dos tarragonins, la Carme Julià i el Joan Carles Castillo, pares d'una nena afectada d'aquesta patologia. Els seus objectius són impulsar la investigació, donar suport a les famílies i fer difusió de la malaltia. Compten amb un comitè científic format per especialistes que són referents mundials en retinoblastoma, i enfoquen el seu treball sobretot en promoure la recerca en segons tumors en pacients d'aquest càncer ocular. Tal com detallen des de l'entitat, el càncer infantil té una incidència baixa respecte al càncer dels adults (1 cas en infant per cada 200 casos en adults), fet que provoca que pràcticament no s'investigui perquè no és rendible. El retinoblastoma, a més, és una malaltia minoritària, amb una incidència d'1/15.000 nous naixements. Cada any es diagnostiquen 8.000 casos de retinoblastoma a tot el món, dels quals 3.000 són infants que no sobreviuran, sobretot els que viuen en països en via de desenvolupament. Els centres interessats a participar en la 1a Jornada de les Superheroïnes i els Superherois poden contactar amb La Nineta dels Ulls a través del seu correu electrònic (superpoder@fundaciolaninetadelsulls.org) facilitant el dia que faran l'activitat, el nom del centre, l'adreça i el telèfon.

tracking