Diari Més

Cinema

Les premiades 'Chavalas' i 'La metamorfosi dels ocells', estrenes destacades de la setmana

A Netflix arriba el primer volum de la cinquena temporada de 'La casa de papel', protagonitzada per Úrsula Corberó

Imatge del primer volum de la cinquena temporada de la sèrie de Netflix 'La casa de papel'.

Les premiades 'Chavalas' i 'La metamorfosi dels ocells', estrenes destacades de la setmanaNetflix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinemes acullen aquesta setmana l'arribada de diverses pel·lícules premiades. 'Chavalas', de la catalana Carol Rodríguez, va ser un dels films triomfadors al Festival de Màlaga; i 'La metamorfosi dels ocells' arriba en català després de ser guardonada a la Berlinale i al Festival de Sant Sebastià. A més, a la gran pantalla destaca 'Nora', que també va passar pel Festival de Sant Sebastià, i 'Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos', de Marvel Studios. Pel que fa a plataformes, a Netflix arriba el primer volum de la cinquena temporada de la coneguda sèrie 'La casa de papel', protagonitzada per l'actriu catalana Úrsula Corberó. Disney+ estrena «una experiència de concert cinematogràfica» de l'artista Billie Eilish.

'Chavalas'

Dirigida per la catalana Carol Rodríguez, el film va ser un dels grans triomfadors del Festival de Màlaga, on va aconseguir la biznaga de plata en el premi del públic, el guardó Movistar+ a la millor pel·lícula i el premi ASECAN a la millor òpera prima. La Marta, la Desi, la Soraya i la Bea són quatre amigues inseparables en l'adolescència, que es retroben en el barri on van créixer per reviure l'amistat que les va unir, compartir noves aventures i fer front als dilemes que les envolten. Tot plegat forma una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i les dones en què volen convertir-se. Entre el repartiment hi ha les actrius Vicky Luengo, Elisabet Casanovas i Ángela Cervantes.

'La metamorfosi dels ocells' (en català)

Premiada a la Berlinale i al Festival de Sant Sebastià, arriba a la gran pantalla 'La metamorfosi dels ocells'. El film és una autobiografia familiar de la directora portuguesa Catarina Vasconcelos, que recupera les històries dels avis i els pares en un format que té elements de cinema experimental i de diari personal. La cinta, a cavall entre la ficció i el documental, explica la història de la família i la seva profunda relació amb la naturalesa.

'Nora'

Després de passar pel Festival de Sant Sebastià, arriba a la gran pantalla 'Nora'. El film és la història d'una jove que perd al seu avi argentí i comença un viatge per la costa del País Basc amb l'objectiu de portar les cendres al costat de les de l'àvia. Aviat el camí li ensenyarà que, tot plegat, era una excusa per donar-se una oportunitat de ser lliure, créixer, tancar ferides i, per primer cop, ser feliç. Amb tot, el film parla sobre com afrontar la mort d'algú a qui estimem.

'Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos'

El film de Marvel Studios posa el focus en Shang-Chi, qui ha d'enfrontar-se a un passat que creia haver deixat enrere. El protagonista es veu immers en la xarxa de la misteriosa organització dels 'Deu Anells'. Destin Daniel Cretton és el director de la pel·lícula.

'El tubo'

La Lisa es desperta a l'interior d'una estreta canonada després de pujar al cotxe d'un desconegut. Al seu braç hi té un braçalet amb un compte enrere. La jove no sap per què està allà, però aviat comprendrà que probablement va arribar a casa als límits de la seva resistència física i psicològica per sobreviure a aquesta trampa claustrofòbica. El film va rebre el premi al millor llargmetratge al Festival de Cinema Fantàstic de Bilbao.

'Maligno'

'Maligno' és l'últim muntatge de James Wan, director de 'Expediente Warren: Obligado por el demonio'. El thriller de terror el protagonitza Madison, qui està paralitzada per visions impactants d'assassinats. El seu malson empitjora quan s'adona que tot plegat realment són realitats aterridores.

'After. Almas perdidas'

La tercera part de la coneguda saga comença amb un nou i emocionant capítol en la vida de Tessa. Mentre es prepara per traslladar-se a Seattle, on tindrà la feina dels seus somnis, la gelosia de Hardin i el seu comportament impredictible amenacen la seva intensa relació. Tot plegat es complica quan apareix el pare de Tessa i surten a la llum diversos secrets sobre la família de Hardin. És aleshores quan ambdós hauran de decidir si val la pena lluitar per la seva relació o si és millor prendre camins separats.

'Los Olchis'

La pel·lícula d'animació es basa en la sèrie homònima de llibres infantils publicada el 1990. Al film els Olchis busquen un lloc on viure, però mai se senten benvinguts a cap indret. Fan pudor i la majoria d'humans no els volen. Quan el drac de la família aterra a l'abocador de Pestilandia, els Olchis se senten com a casa i decideixen convertir-lo en la seva nova llar. Però no tot serà tan senzill com esperen i hauran de demostrar als ciutadans de Pestilandia que junts poden salvar la ciutat.

Netflix

Torna 'La casa de papel' a Netflix, que estrena el primer volum de la cinquena temporada. La banda fa més de cent hores que està tancada en el Banc d'Espanya, ha aconseguit rescatar a Lisboa, però el seu moment més fosc està a punt d'arribar després de perdre a un dels seus. Just quan sembla que res més pot sortir malament, apareix un enemic molt més poderós que qualsevol dels que s'han enfrontat: l'exèrcit. Amb tot, s'apropa el final de l'atracament més gran de la història i el que va començar com un cop es convertirà en una guerra. El segon volum de la cinquena temporada arribarà el pròxim 3 de desembre.

'Punto de inflexión: el 11S y la guerra contra el terrorismo'

Els atacs de l'11 de setembre de 2001 van canviar la manera d'entendre el món. Vint anys després, Netflix estrena un muntatge que respon a diversos interrogants: qui va atacar als Estats Units i per què? Quins errors van permetre que succeís? Com es van prendre les decisions? La sèrie compta amb una gran varietat d'entrevistes, entre elles a funcionaris de diferents governs estatunidencs, exmembres de la CIA i veterans de l'exèrcit.

'Cómo ser un vaquero'

Dale Brisby aprofita el seu coneixement de les xarxes socials i les seves habilitats com a pallasso per ensenyar al món què significa ser un bon cowboy.

'La fiesta del más allá'

Una noia molt sociable experimenta el pitjor que li pot passar a una ànima festera: morir-se durant la setmana del seu aniversari. Per sort, rep una segona oportunitat per esmenar els seus errors i reparar els llaços amb el seu entorn més proper. Però la seva missió més important serà demostrar que té els mèrits suficients per entrar al saló VIP del cel.

'Comando Queer'

Steve Maryweather, també conegut com l'agent Mari, va ser alguna vegada el noi d'or de l'Agència d'Intel·ligència Estatunidenca. Com que no podien acomiadar-lo, l'agència el va enviar a West Hollywood per tal que quedés en l'oblit. Però, en canvi, el noi va formar Q-Force. La sèrie narra els desafiaments d'aquesta unitat.

'Al borde'

Escrita per Julie Delpy, la sèrie és una comèdia ambientada en l'esbojarrat món de Los Àngeles. El muntatge posa el focus en la vida de quatre dones que es troben al límit.

Movistar+

Movistar+ estrena la cinquena temporada de la sèrie 'Billions'. Aquest cop Corey Stoll es manté com el nou gran rival d'Axe. L'actor encarna a Mike Prince, qui ve a ser una versió millorada d'Axe, sense impulsivitat, agressivitat i els seus errors. Prince es mostra molt segur i serè a l'hora d'abordar els seus objectius empresarials i econòmics.

'Demasiado amor'

Protagonitzat per un veterinari de mitjana edat convençut que la seva dona el tracta com un nen. Després de 35 anys de matrimoni, el protagonista no se sent admirat i creu que la seva esposa pren totes les decisions sense tenir en compte els seus desitjos. Així que, després d'un anecdòtic incident, decideix simular tenir inicis de demència. El film va tenir un gran èxit als Països Baixos.

'El último guerrero'

Movistar+ també estrena dues entregues de la saga d'aventures fantàstiques que es va convertir en un èxit a Rússia. La història de les dues pel·lícules s'ambienta en el Regne de Belogorie, un món medieval, paral·lel a l'actual, que està habitat pels personatges dels contes russos.

Especial 20 aniversari 11S

Per recordar els vint anys dels atemptats de l'11S, Movistar+ estrena a partir del dilluns 6 diversos tres títols: '11S: El día que cambió el mundo', 'Generación 11S' i '11S: El hombre del aire'. Amb tot, la plataforma pretén analitzar les claus d'aquell dia i convidar a la reflexió sobre el moment actual i el futur.

'Zappa'

El compositor Frank Zappa va morir amb 52 anys, malgrat que va deixar un gran llegat: una increïble obra musical de més de 60 àlbums. El documental és un retrat d'aquesta llegenda de la música a través del seu propi arxiu visual, entre els que s'inclouen alguns dels moments més íntims amb la seva família, entrevistes i actuacions.

'Rage Against The Machine en concierto'

El 6 de juny de 2010 la banda de rap metal Rage Against The Machine va pujar a l'escenari de Finsbury Park davant de més de 80.000 persones per interpreta els seus millors temes. El documental retrata l'espectacle, que va convertir en número 1 el tema 'Killing In The Name' 18 anys després de la seva publicació.

Filmin

Filmin estrena el pròxim divendres el thriller coreà 'El sospechoso numero 12'. Un muntatge de detectius i assassinats per resoldre, a l'estil Agatha Cristie. Ambientat en la Corea del Sud de la dècada dels 50, just després d'una dura Guerra Civil, el film compta amb una trama plena de girs inesperats que posen a prova un dels moments polítics i socials més foscos del país asiàtic.

'El síndrome de Baumbacher'

El film és una amable i màgica faula sobre la fama i les seves impredictibles conseqüències. El presentador d'un programa d'entrevistes nocturn, Max Baumbacher, es torna mundialment famós després de despertar-se amb una veu inusualment profunda, gairebé màgica. En un intent d'escapar d'aquesta nova atenció global, es trasllada a Espanya per amagar-se a la casa del seu agent. Tot plegat convertirà el viatge en un descobriment personal per en Max.

Amazon Prime

Amazon Prime estrena 'Cenicienta'. El film, en format musical, segueix els passos de la Cenicienta, una jove amb somnis molt ambiciosos. Amb l'ajuda de Fab G, la noia serà capaç d'aconseguir els seus objectius. Entre el repartiment de la pel·lícula hi ha la cantant Camila Cabello, qui va estar nominada als premis Grammy.

Disney+

La coneguda artista Billie Eilish debuta a Disney+ amb 'Happier than ever: Una carta de amor a Los Ángeles', una experiència cinematogràfica del seu concert. El muntatge inclou elements animats i endinsa l'espectador en un viatge per Los Ángeles, la ciutat natal de la cantant, i els seus escenaris. La cantant actua acompanyada de l'orquestra Filharmònica de Los Angeles, sota la batuta de Gustavo Dudamel.

'Feyenord: Solo hechos'

La sèrie documental de nou capítols s'endinsa en el popular club de futbol Feyenoord. La seva seu és a la riba del riu Mosa, a Rotterdam, però la seva afició es reparteix arreu dels Països Baixos. Per primera vegada en 113 anys d'història el club obre les seves portes a les càmeres per ensenyar què succeeix dins del club durant la temporada 2020/21.

Dug y Carl

Una altra de les novetats de Disney+ és 'Dug y Carl', una sèrie de curtmetratges de Pixar que relata les aventures i desventures de Dug, el conegut gos de la pel·lícula 'Up'. Cada muntatge narra històries quotidianes que succeeixen al jardí de l'animal, narrades a través d'ell. La sèrie està escrita i dirigida per Bob Peterson, nominat a un Oscar pel guió de 'Buscant en Nemo'.

tracking