Diari Més
Oscar Vélez de Mendizábal

Director de la factoria de transformació empresarial de BBVA España

Empreses

«Hem creat un procés ràpid per a les empreses que vulguin ser clients de BBVA»

Aquesta entitat bancària acaba de llençar el servei d’alta digital 100% per a pimes i empreses, que agilitza el procés i redueix la paperassa

Vélez explica que estan treballant en noves funcionalitats.

«Hem creat un procés ràpid per a les empreses que vulguin ser clients de BBVA»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Oscar Vélez de Mendizábal és director de la factoria de transformació empresarial de BBVA España, des de fa un any. Ens explica com l’entitat torna a sorprendre el mercat amb el llançament de l’alta digital 100% per a empreses. Amb aquesta nova solució, l’entitat ha aconseguit convertir un procés feixuc i complex en una experiència única, àgil i senzilla.

—Si com a particulars ens queixem de la paperassa que se’ns exigeix quan volem fer-nos clients d’un banc, quan es tracta d’empreses la situació encara es complica més. El nou servei d’alta digital per a empreses realment simplifica aquest procés?

—Fins ara, una empresa que volia fer-se client de BBVA tardava una mitjana de 15 dies en tenir un compte i poder operar a través de la banca electrònica. Amb aquest nou servei, l’empresa podrà donar-se d’alta 100% online en menys de 10 minuts i disposar d’un compte i de banca online amb la qual operar a l’instant. Hem desenvolupat un procés realment senzill, sense paperassa i sense haver-se de desplaçar a una oficina, per aquelles empreses que vulguin fer-se clients de BBVA.

—Es tracta d’un procés segur? Com saben que no falsegen la informació que els aporten digitalment?

—Es tracta d’un procés totalment segur. Les empreses, per a fer-se clients de BBVA, han d’utilitzar el certificat digital d’administrador únic o solidari, emès per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Aquesta institució de confiança ens facilita identificar el client i simplificar el procés de validació d’escriptures i poders, cosa que suposa un estalvi considerable de temps sense renunciar als alts estàndards de seguretat.

—BBVA és pioner en l’adopció de noves tecnologies, quin tipus de tecnologia hi ha al darrere d’aquesta novetat?

—A BBVA som molt conscients que no dissenyem solucions per a empreses o clients, dissenyem solucions per a persones. Una empresa demanda el mateix que un particular, solucions senzilles que resolguin les seves necessitats i que els ajudin a prendre les millors decisions per tal d’aconseguir els objectius de negoci. No es tracta d’utilitzar si o si la tecnologia més innovadora en cada moment. Es tracta de repensar els processos des de zero, tenint en compte les noves capacitats tecnològiques, però sempre amb el focus posat en allò que necessita el client i on ho necessita. En aquest cas, a més de comptar amb el suport d’un tercer de confiança com la Fàbrica de Moneda i Timbre, utilitzem mecanismes avançats d’intel·ligència artificial per al reconeixement i l’extracció d’informació de la documentació aportada, amb la qual cosa es redueix al màxim la informació que ha d’introduir el client. I així h hem fet, perquè consideràvem que era la millor fórmula d’oferir al client l’experiència que ens demanava.

—Es pot millorar aquest procés? Penseu avançar en la solució o preferiu dedicar els recursos a altres funcionalitats?

—La solució que hem assolit per l’alta digital d’una gran majoria de pimes i empreses és un primer pas, però encara ens queda camí al davant. A BBVA desenvolupem sempre un mínim producte viable que anem millorant progressivament incorporant el feedback dels clients. Ja estem treballant en poder oferir aquesta solució també a empreses amb apoderats mancomunats o en oferir altres alternatives de verificació per a poder portar aquest procés al mòbil.

—Per últim, què destacaria d’aquest any al capdavant de la factoria de transformació empresarial?

—Destacaria la il·lusió que sentim tots per estar construint la banca d’empreses del futur. Vam ser el primer banc en apostar pel mòbil també per a les empreses i ara ja tenim l’app més valorada i amb més funcionalitats del mercat. Solucions com One View, el primer agregador intel·ligent per a empreses o AvalBox, el primer aval digital, són només alguns exemples. Avui, prop de 100.000 empreses ja tenen el servei One View i més del 80% dels avals se sol·liciten digitalment. La cirereta del pastís és haver aconseguit desenvolupar la primera alta digital per a empreses 100% online. Estem molt il·lusionats al veure com aquestes solucions faciliten la vida dels empresaris.

tracking