Diari Més

Seguretat

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa sota el nom de BBVA

Els estafadors fan creure a les víctimes que reben un missatge de correu electrònic d'una persona de confiança o empresa

Exemple d'estafa sota el nom de BBVA.

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa sota el nom de BBVAMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van alertar ahir d'una estafa a través de la suplantació del correu. En concret sota el nom d'un banc com el BBVA però pot ser qualsevol altre banc o marca coneguda. Aquest tipus d'estafa és coneguda com#phishing segons explica aquest cos de seguretat en el seu facebook.

Els estafadors fan creure a les víctimes que reben un missatge de correu electrònic d'una persona de confiança o empresa.La víctima rep el correu, aparentment d'un contacte de confiança. El remitent mostra un nom que no coincideix amb l'adreça real (és la tècnica que s'anomena email spoofing: correu electrònic falsificat). L'estafador normalment fa servir un domini d'internet que no coincideix amb el domini real de l'empresa. D'aquesta manera es fa amb les dades bancàries i personals de la persona que creu que és el seu banc.

Els Mossos d'Esquadra expliquen que aquest correu electrònic que ha arribat a la safata d’entrada i que, aparentment, és d’un contacte de confiança. «Però, si situem el punter del ratolí damunt l’adreça del contacte es pot apreciar que l'adreça del correu electònic no té res a veure amb el que pensàvem que era», expliquen.

tracking