Diari Més

Salut

Consumir massa ibuprofens pot causar pèrdua d'audició a les dones

«Em preocupa que les persones pensin que el NSAID com el ibuprofèn és completament segur»

Imatge d'arxiu d'una farmàcia.

Farmàcies tarragonines incidiran en la importància de fer-se la prova ràpida del VIHACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi publicat en el American Journal of Epidemiology de la mà del doctor Gary Curhan, de l'Hospital Brigham i de la Dona d'EUA,adverteix dels problemes que poden sorgir de la presa excessiva de ibuprofens. I és que han trobat una relació entre la presa continuada d'aquest medicament amb la pèrdua d'audició en les dones.

L'estudi s'ha realitzat amb 55.850 dones d'entre 44 i 69 anys. Es va detectar que aquelles que havien ingerit ibuprofensdurant més de sis anys, tenien fins a un 10% més de risc de patir pèrdua d'audició més d'una dècada després de la seva ingesta.

El doctor Curhanexplica que «la pèrdua d'audició és molt comuna i pot tenir un profund impacte en la qualitat de vida». «Em preocupa que les persones pensin que el NSAID com el ibuprofènés completament segur i que no necessiten pensar en el seu potencial. Però especialment per a les persones que estan prenent-ho per al dolor crònic. Tracto de motivar-los perquè mirin per què estan tenint el dolor, no el que poden prendre per tractar de tractar-ho», explica Curhan.

tracking