Diari Més

Tecnologia

La privacitat de Whatsapp queda en entredit

Un expert descobreix que el propi sistema pot accedir a les converses privades dels usuaris

La seguretat amb la missatgeria mòbil també depén de l'usuari.

Recomanacions per evitar fraus i un mal ús de WhatsappInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aplicació de missatgeriainstantàniawhatsapp va incorporar un sistema de xifrat que feiainaccessibleel contingut d'una conversa privada a un tercer. Aquesta mesura de seguretatfuncionavaa partir de la generació d'uns codis automatitzats per part de l'emissordel missatge, i unes claus que arribaven al destinatari com a únic usuari capaç de desxifrar-les. Aquest sistema d'encriptaciógarantiala privacitat de les converses de Whatsapp. A l'apartat 'Preguntes i Respostes' de l'aplicació es pot llegir que «El xifrat d'extrem a extrem de WhatsApp assegura que només tu i el teu receptorpugueullegir el que s'envia, i que ningú més, ni tan sols WhatsApp ho pugui fer.»

Un estudi recent dela UniversitatdeCaliforniaha demostrat que aquesta privacitatéstotalment falsa. El responsable de la investigació, expert en seguretat,TobiasBoelterha trobat el que s'anomena unabackdoor, que vindria a ser un Pla B per part de la companyia de Whatsapp.Éspossible que quan l'usuari no està connectat irepun missatge, aquest quedi emmagatzemat als servidors de l'aplicació, i durant aquest procésespodriengenerar noves claus que permetrien accedir als missatges.

Això no significa que qualsevol hacker tingui accés a les converses privades dels usuaris, peròsique hi tindria accés Whatsapp.

La solució

Qualsevol usuari pot limitar aquesta possibilitat accedint aConfiguración/ Cuenta/ Seguridadi activar la pestanya 'Mostrarnotificacionesdeseguridad'. D'aquesta manera l'usuari serà alertat cada vegada que existeixi la possibilitat d'un canvi a les claus automàtiques de les seves converses, no impedirà que Whatsapp hi tingui accés, però podrà deixar d'escriure missatges que tenen possibilitats de ser llegits per algú altre.

tracking