Diari Més

Els Rolling Stones publiquen el seu nou disc d'estudi després de deu anys

Amb 'Blue & Lonesome' tornen als seus orígens amb un àlbum de versions 'blues'

Imatge actual dels veterans Rolling Stones.

Els Rolling Stones publiquen el seu nou disc d'estudi després de deu anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llegendari grup britànic de rock The Rolling Stones traurà aquest divendres al mercat un nou àlbum 'Blue & Lonesome', el seu primer treball d'estudi després de més d'una dècada, amb el qual planegen tornar a la música blues.

Els dotze temes que componen el nou treball van ser gravats en tan sol tres dies el desembre passat en els londinencs British Grove Studios, segons va revelar la longeva agrupació, liderada pel carismàtic Mick Jagger.

Amb ell, les seves Satàniques Majestats han volgut recuperar el que consideren les seves arrels musicals, el blues americà, que durant finals de la dècada dels 60 i principis dels 70 va tenir una gran influència en l'escena del rock britànic. Produït per Don Was i The Glimmer Twins, 'Blue & Lonesome' estarà disponible en diversos formats i ha estat editat per la discogràfica Polydor Records.

Compta amb la participació en dos temes d'un altre veterà músic i vell amic dels Stones, Eric Clapton, qui es trobava al moment de l'enregistrament treballant en el seu propi àlbum en un altre dels estudis. L'icònic grup, format per Jagger (capdavanter i solista), Keith Ricards (guitarra), Charlie Watts (bateria) i Ronnie Wood (Guitarra), va col·laborar a més en aquest últim treball amb Darryl Jones (en el baix), Chuck Leavell (teclats) i Matt Clifford (teclats).

Recuperar l'essència

Segons van explicar els propis músics el passat octubre, amb Blue & Lonesome han volgut recuperar l'essència dels seus inicis com a formació de blues, quan versionaven a artistes com Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin' Wolf, les cançons dels quals recreen ara els Stones en el nou àlbum.

Don Was, el coproductor de l'àlbum, ha assenyalat que representa un «testament manifest de la puresa del seu amor per fer música» i, en aquest sentit, «el blues és, per als Stones, l'essència de tot el que fan».

L'últim àlbum que va publicar la formació, fundada en 1962, va anar en 2005, A Bigger Bang. El grup culmina amb aquest nou llançament un any que els ha portat de gira per Llatinoamèrica; en el qual van celebrar un històric concert gratuït a l'Havana (Cuba) i en el qual la galeria londinenca Saatchi els va dedicar una àmplia exposició en la qual es van repassar cinc dècades de carrera i vida personal dels músics. The Rolling Stones han venut més de 200 milions de còpies comercialitzades per tot el globus i van ser inclosos en 1989 en el Saló de la Fama del Rock and Roll.

Imatge del disc

Els Rolling Stones publiquen el seu nou disc d'estudi després de deu anysCedida

tracking