Diari Més

Tecnologia

Recomanacions per evitar fraus i un mal ús de Whatsapp

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta ha elaborat un llistat de consells per millorar la seguretat amb l'aplicació de missatgeria mòbil

La seguretat amb la missatgeria mòbil també depén de l'usuari.

Recomanacions per evitar fraus i un mal ús de WhatsappInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta ha publicat una guia sobre lesaccions que no han de fer-seaWhatsApp per evitar multitud de pràctiques fraudulentes o que puguin comprometre la seguretat de l'usuari. En aquesta guia, que s'ha publicat en forma d'infografia, s'indica que al nostre smartphone podem patir atacsamb el sexting, les estafes, les extorsions o les infecció per malware.

De la guia es podendestacar els següents consells.

Encara que coneguis el destinatari d'un determinat missatge, has de posar especial cura en no enviar informació confidencial o que et pugui comprometre, ja que mai podràs saber el que farà amb ella el receptor.

Les mateixes precaucions que s'han de tenir amb els contactes personals que tinguem en l'app cal tenir-les, si cap amb major mesura, amb els grups, ja que en moltes ocasions no coneixem a tots els membres que ho componen.

Seguir enllaços que rebem sense reparar en el lloc al que apunten també pot suposar un risc, ja que la web destinació a la qual s'accedeix pot infectar el dispositiu com succeeix amb el virus de la Policia, o robar les nostres dades personals si la pàgina de destinació suplanta la identitat d'una organització amb un phishing.

Les falses promocions de vals de descompte també s'estanconvertint en un mal de cap. El seu únic objectiu és recopilar informació personal enganyant als usuaris amb una falsa promoció comercial.

Cal vigilaramb les funcionalitats extra que alguns usuaris promocionen per WhastApp o per les xarxes socials, com per exemple les falses vídeotrucades. A diferència dels vals descompte, aquestes falses actualitzacions generalment busquen subscriure a les víctimes a serveis de missatgeria Premium.

Aquesta és la infografia amb els consells:

tracking