Diari Més

Innovació

Una bicicleta elèctrica que es nodreix d'energia solar

Aquesta és l'aposta de l’enginyer danès Jesper Frausig

Una Bicicleta elèctrica que es nodreix d'energia solar

Una bicicleta elèctrica que es nodreix d'energia solarDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El revolucionari desenvolupament de l’enginyer danès Jesper Frausig ha permès la creació de Solar Bike. Una bicicleta elèctrica que, com bé indica el seu nom, permet recarregar el seu motor gràcies als panells solars que estan integrats en les seves rodes.

El creador afirma que malgrat aquest curiós disseny i els problemes d'orientació -en l'angle habitual de funcionament de la bicicleta, la recepció no és òptima- les seves cel·les estan «optimitzades per a les ombres». Quan la bicicleta està aturada aquestes cel·les solars van recarregant la bateria en forma de termo que està acoblada a un dels tubs del quadre, i quan ens posem en moviment aquesta energia permet que els nostres recorreguts amb bicicleta es facin més ràpid i amb menys esforç.

Segons Frausig, l'autonomia d'aquesta bateria és de 70 quilòmetres i el motor assoleix velocitats màximes de 50 km/h, encara que la velocitat estàndard és de 25 km/h. Aquestescel·les solars no només faciliten aquests desplaçaments, sinó que també fan que les llums de la bicicleta disposin de l'autonomia necessària.

El projecte, de moment, no és una realitat comercial, i caldrà veure si aquest enginyer acaba aprofitant el desenvolupament realitzat i el pot llançar al mercat.

tracking