Diari Més

Noves tecnologies

Japó ven el primer telèfon mòbil robòtic

RoBoHon, un robot de butxaca que pot ballar, caminar o projectar fotos, vídeo o mapes

Japó ven el primer telèfon mòbil robòtic

Japó ven el primer telèfon mòbil robòticCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer telèfon mòbil robòtic del món, RoBoHon, un robot de butxaca entre les funcions de la qual es troben la de caminar o ballar, hasortit ala venda a Japó.

El dispositiu desenvolupat per la companyia Sharp al costat de l'enginyer nipó Tomotaka Takahashi -pare de 'Kirobo', el primer robot astronauta-, va sortir al mercat japonès amb un preu basi de 198.000 iens (uns 1.600 euros/1.800 dòlars).

Per marcar el llançament, la companyia amb seu aOsaka, al centre de Japó, va obrir el RoBoHon Cafè a Tòquio, on els visitants podenprovar el terminal fins al proper 7 de juny, segons va informar l'agència local Kyodo.

El fabricant electrònic nipó està produint unes 5.000 unitats al mes del dispositiu, amb el qual aspira a liderar aquest tipus de telefonia mòbil després de l'acord de compra aconseguit amb la companyia taiwanesa Hon Hai, també cridada Foxconn, famosa sobretot per assemblar els iPhones i iPads per Apple.

El robot humanoide de 19,5 centímetres d'altura i 390 grams de pes pot utilitzar-se, a més de com a terminal mòbil, com a projector de vídeo, fotos o mapes, i ofereix una àmplia gamma d'aplicacions basades en la conversa amb el androide.

La intel·ligència artificial de RoBoHon li permet també recordar els rostres de les persones que registra a través de la seva càmera frontal i cridar-les pel seu nom.

tracking