Diari Més

Televisió

Albert Om i TV3 estrenen avui 'Una altra història' al Monestir de Santes Creus

El programa explica la història de l'últim segle dels catalans a través d'objectes que guarden a casa

L'equip del programa 'Una altra història' durant el rodatge al Monestir de Santes Creus.

Albert Om i TV3 estrenen avui 'Una altra història' al Monestir de Santes CreusEl Terrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TV3 estrena avui a les 22.45 h., Una altra història, un programa presentat pel periodista Albert Om que explica la història dels últims cent anys dels catalans a través dels objectes que guarden a casa. En aquest primer episodi, el periodista es desplaça fins al Monestir de Santes Creus. Hi arriba amb un dels tractors que van participar en la manifestació del 3 d'octubre del 2017.

El monestir, símbol de la transició del romànic al gòtic, també serveix d'escenari per mostrar les eines amb les quals s'assistia als parts fa 50 anys. Om també hi descobrirà com un soldat de la Guerra Civil va portar una bala al cos durant 40 anys i tindrà a les mans el trofeu que Pau Casals va entregar als guanyadors del I Concurs de Castells de Tarragona.

Una altra història és un format que s'ha plantejat el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. Objectes antics que amaguen grans històries, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social del país, que quedarà recollida en un arxiu digital i formarà part d'una exposició final en un museu de referència de Catalunya.

Alhora, Om s'aproxima a les històries personals que s'amaguen al darrere de cada objecte, apel·lant tant als records i als sentiments íntims com als col·lectius. Om condueix el programa acompanyat pels historiadors Alba Gràcia, Xavier Carmaniu i Queralt Solé, que són els responsables de seleccionar els objectes més representatius d'entre tots els que hagin aportat els espectadors.

tracking