Diari Més

FIRES

Valls dona el tret de sortida a la Firagost amb l'estrena del nou espai Agroinnova

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, va acompanyar als representants i les autoritats en la jornada inaugural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Firagost de Valls va donar ahir el tret de sortida agrupant més de 300 expositors entre el saló Agroinnova, el nou espai de la sala Kursaal, i la fira multisectorial al centre de la ciutat. La fira s'allargarà fins avui al vespre i, des de la Cambra de Comerç de Valls, esperen rebre més de 100.000 visitants entre els dos dies.

Entre els actes de la jornada d'ahir, va destacar l'acte inaugural al saló de plens, presidit per l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que va mostrar paraules d'agraïment cap a l'organització. D'altra banda, ahir es va estrenar el primer saló Agroinnova, un espai ubicat a la sala Kursaal, que durant la fira s'hi podrà debatre sobre els reptes del sector agrari català com ara el canvi climàtic o la nova alimentació.

L'acte inaugural, celebrat al Saló de Plens del consistori vallenc, va comptar amb la presència de representants de la fira i autoritats com la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va fer d'amfitriona agraint als organitzadors la seva tasca i destacant que «tots vosaltres sou els protagonistes d'aquest èxit». Farré va matisar que «són dos dies intensos en què la ciutat es retroba amb vells amics, persones que no fallen mai a la cita», ja que, segons Farré, «és la festa de la gent que s'estima el camp català».

En relació amb la inauguració del saló Agroinnova, Farré va posar èmfasi en el fet que «novetats com aquest Saló demostren la vitalitat de la Firagost per introduir nous al·licients i, en definitiva, novetats que contribueixen a consolidar la fira com un magnífic aparador i altaveu del camp i de la seva gent. Aquest esforç per combinar tradició i modernitat és el que fa gran la Firagost».

Agroinnova, un espai de debat

La tecnologia agrària, la bioeconomia i el món de l'alimentació són els tres eixos principals d'Agroinnova, el nou espai de la 67a edició del Firagost. Aquesta nova proposta compta amb diversos expositors i un programa de ponències on es posaran sobre la taula qüestions com la sequera, les energies renovables o la intel·ligència artificial (IA).

Concretament, aquest nou espai avui acull, entre d'altres, la jornada de Big data, Intel·ligència Artificial i Agricultura Sostenible. Com fer-ho? o la jornada tècnica l'efecte del canvi climàtic sobre la producció d'aliments, a càrrec de Joan Girona de 10 a 11 h. a l'espai Agroinnova.

En l'àmbit ludicofestiu i cultural, avui en destaca la 2a edició de la desfilada canina, que se celebrarà a les 19.30 h. a la plaça President Companys, on es valorarà diferents aspectes del gos davant un jurat i on hi haurà tres guanyadors que gaudiran de diferents premis, com serveis de perruqueria i alimentació. A més, avui hi haurà una nova jornada castellera a càrrec de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls a les 20.15 a la plaça del Blat.

A més, a les 20.30 h. al recinte firal, es farà la venda pública de les fruites i la resta de productes exposats i, amb aquest acte, finalitzaran les exposicions de Firagost. D'altra banda, s'ha habilitat una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de Catalunya a la zona del passeig de l'Estació, on es pot anar a donar sang des de les 10 fins a les 22 h. ininterrompudament.

tracking