Diari Més

Maria del Mar Bonet encapçala el cartell d'una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles

Durant la presentació del cicle s'ha donat a conèixer l'obra guanyadora del 3r Premi Centcelles de Composició Musical, «Elogy for a bird»

Imatge de Maria del Mar Bonet.

Maria del Mar Bonet encapçala el cartell d'una nova edició del Cicle de Concerts a CentcellesWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet serà la gran protagonista d'una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que portarà durant el mes de juliol diverses propostes musicals de qualitat dins el marc incomparable del Conjunt Monumental de Centcelles. Aquest dijous 8 de juny, l'Associació dels Amics de la Música de Constantí ha donat a conèixer les formacions que conformen el cartell d'aquesta nova edició que constarà de 4 concerts, que es faran els dies 6,13, 20 i 27 de juliol i seran amb entrada gratuïta.

El programa d'aquesta 6a edició del Cicle de concerts a Centcelles arrencarà el dijous 6 de juliol amb l'actuació que oferirà l'Ensemble de l'Escola Municipal de Música «Rafel Gibert Recasens» de Constantí, que per cinquè any s'incorpora al cartell d'aquest cicle de concerts a Centcelles. El seu director, Josep Boada, ha destacat que un any més «oferiran un repertori molt variat amb referències a les efemèrides musicals d'aquest any 2023» i amb una segona part del concert inspirada en «la música dels anys 80». El cicle continuarà el dijous 13 de juliol amb el concert més esperat d'aquesta edició, protagonitzat per la gran dama de la Cançó, Maria del Mar Bonet, que actuarà acompanyada per Dani Espasa al piano i Borja Penalba a la guitarra. Amb més de 50 anys sobre els escenaris, Maria del Mar Bonet és una de les grans veus de la música popular i tradicional dels Països Catalans i des de fa uns anys era un dels grans objectius dels programadors del cicle, tal com ha reconegut la responsable artística Remei Tell.

El dijous 20 de juliol arribarà l'actuació de la pianista Noelia Rodiles, qualificada com «un dels més sòlids valors del pianisme estatal i internacional»i amb nombrosos reconeixements en concursos nacionals i d'arreu del món. Durant el seu concert, estrenarà l'obra guanyadora del 3r Premi Centcelles de Composició Musical i és que en aquesta 3a edició del concurs les obres presentades havien d'estar escrites per a piano.

Finalment, el cicle es tancarà el dijous 27 de juliol amb el concert previ a l'inici de la Festa Major d'Estiu, que oferirà Ennèagon Ensemble, una formació nascuda el 2021 i integrada per 9 músics procedents de la demarcació de Tarragona i amb àmplia experiència en orquestres i grups de cambra nacionals i internacionals. La formació en format de nonet, amb un quartet de corda i cinc instruments de vent, aposta per la música de cambra de gran format.

Gerard López Boada, guanyador del 3r Premi Centcelles de Composició Musical

Durant l'acte de presentació del Cicle de concerts a Centcelles, s'ha donat a conèixer també l'autor i l'obra guanyadora del 3r Premi Centcelles de Composició Musical. L'obra guanyadora d'aquesta tercera edició ha estat «Elogy for a bird»del pianista i compositor Gerard López Boada, titulat pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en piano i composició i amb diversos premis honorífics a diversos concursos. L'obra guanyadora, que s'estrenarà en el concert de Noelia Rodiles del 13 de juliol, conté una referència melòdica al «Cant dels Ocells». Aquest any, s'han presentat un total de 13 obres a concurs, totes elles escrites per a piano.

tracking