Diari Més

Política

Junts per Montblanc, ERC i Despertem Poble pacten formar govern

Vinya i Pallissó s'alternarien en l'Alcaldia

Marc Vinya i Oriol Pallissó en una imatge d'arxiu.

Junts per Montblanc, ERC i Despertem Poble pacten formar governACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Montblanc, Esquerra i Despertem Poble podrien formar govern i arrabasar l'alcaldia a Josep Andreu, segons ha avançat Tac12 i ha confirmat Marc Vinya (Junts per Montblanc-Ara Pacte Local) a Diari Més. Les tres formacions treballen en un acord que està força avançat i amb què, en cas d'arribar a bon port, Oriol Pallissó (cap de llista d'ERC) i Marc Vinya s'alternarien en l'Alcaldia cada dos anys.

Junts i Esquerra van aconseguir tres regidors amb els resultats del 28M. Amb l'edil de Despertem Poble, Ramon de Domingo, l'aliança sumarà set regidors, la majoria suficient per governar en un plenari compost per tretze regidors. Segons el regidor de Junts per Montblanc, les negociacions s'estan desenvolupant de forma satisfactòria, però l'acord encara no està signat.

L'aliança entre Junts, Esquerra i Despertem Poble trauria l'Alcaldia a Josep Andreu, qui va obtenir cinc regidors amb la candidatura de Montblanc Progressa, sota el paraigua de Junts, després que el febrer de 2020 es donés de baixa d'Esquerra Republicana de Catalunya per «divergències amb el partit».

tracking