Diari Més

Eleccions 23-J

El PSC del Camp de Tarragona proposa Martín i Mellado per a la llista del 23-J

També es va posar sobre la taula el nom d'Ivana Martínez, però ha decidit no presentar-se

Martínez va confirmar ahir, a la seu del PSC, que no es presentarà com a candidata al Congrés.

El PSC del Camp de Tarragona proposa Martín i Mellado per a la llista del 23-JTwitter / Ivana Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andreu Martín i Valle Mellado. Aquests són dos dels noms que ha posat sobre la taula el Consell de Federacions del PSC del Camp de Tarragona per encapçalar la llista socialista per a les eleccions generals per Tarragona. La proposta ha estat enviada a Barcelona perquè el Consell Nacional del partit, que tindrà l'última paraula, valori aquestes opcions a l'hora de confeccionar la candidatura definitiva per als comicis del pròxim 23 de juliol. El Consell de Federacions també ha suggerit que un dels dos ocupi el número 1 de la llista i, l'altre, el 2.

En un primer moment, també va sonar el nom d'Ivana Martínez, exregidora de l'Ajuntament de Tarragona. Finalment, la que va ser número 8 de l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros per a les eleccions del 2019, va prendre la decisió no presentar-se com a candidata del PSC al Congrés. «Agraïda als meus companys i companyes per la confiança rebuda durant aquests dies. Per motius personals en aquest moment la meva prioritat és una altra», expressava per xarxes.

Nova etapa sense Joan Ruiz

La d'Andreu Martín és una de les figures que més agrada a les agrupacions socialistes de la demarcació. El reusenc ha estat regidor de l'Ajuntament de Reus des del 2011. Cinc anys més tard, després de la dimissió de Francesc Vallès i de Núria Borrell, Martín es va convertir en el portaveu del grup municipal socialista. Per a les eleccions del 2019, el regidor va assumir la responsabilitat de liderar la candidatura del PSC a la capital del Baix Camp.

Tot apuntava que repetiria com a alcaldable per a les eleccions del 28 de maig, però el reusenc va decidir renunciar a la seva candidatura, a finals del 2022, per «motius personals». Finalment, la cap de llista va ser Sandra Guaita, qui, fins al passat mes de maig, va ser diputada al Congrés. Així, la reusenca no repetirà a Madrid, ja que està centrada a convertir-se en la primera alcaldessa de Reus. Qui tampoc repetirà a la candidatura del PSC per a les generals serà Joan Ruiz, que després de sis legislatures en representació dels socialistes a la Cambra Baixa, fa un pas al costat.

A banda d'Andreu Martín, l'altre nom que sona amb força per a la candidatura dels socialistes per al 23-J és el de Valle Mellado, qui es va quedar a les portes d'entrar a l'Ajuntament de Tarragona. L'actual directora d'emprenedoria de Tarragona Impulsa era la número 10 de Rubén Viñuales, que va obtenir 9 escons. Així, la decepció per no haver accedit a l'ens municipal podria convertir-se en alegria el pròxim 23 de juny si acabava formant part de la candidatura del PSC i els vots li permeten tenir un lloc al Congrés dels Diputats.

tracking