Diari Més

Judicial

El jutjat nega la indemnització a Turispatrimonial per Villa Enriqueta

L'Ajuntament de Salou assegura que es va infringir la normativa urbanística referent a la protecció de patrimoni

Imatge d'arxiu del Xalet de Villa Enriqueta, ubicat al passeig de Jaume I.

Restitutir la legalitat de Villa Enriqueta costarà més d'1 MEUREfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou ha informat que el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat el recurs interposat per la promotora Turispatrimonial SL. Aquesta societat és la propietària del xalet Villa Enriqueta, situat al carrer del Mar número 2. El consistori destaca que aquest és un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) on la promotora «hi va explotar» el restaurant Villa Alexander.

L'Ajuntament explica que el jutjat ha considerat que la societat limitada va incomplir «la normativa urbanística amb l'execució d'un projecte d'obres per habilitar un restaurant, amb el qual es van infringir les normes del Catàleg de Béns Protegits». El consistori destaca que la conseqüència «important» d'aquesta resolució és que es denega el dret a indemnització que reclamava la promotora en el recurs prèviament interposat.

El consistori assegura que la sentència emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu «és clara», ja que considera que és «injustificable la falta de diligència i el desconeixement del promotor», pel fet que, tal com remarca l'Ajuntament de Salou, l'edifici en qüestió és considerat com a Bé Cultural d'Interès Local.

D'altra banda, el consistori també destaca que la sentència aclareix que Turispatrimonial SL va presentar un projecte d'obres per habilitar el restaurant que «no s'ajustava a les normes urbanístiques del Catàleg d'aplicació», destacant que la legislació en matèria de llicències declara que «en el moment que s'aprecia negligència greu» per part de la promotora implicada, aquesta perd tot el dret a ser indemnitzada, com és en aquest cas segons explica l'Ajuntament de Salou.

En el recurs interposat, Turispatrimonial SL demanava una indemnització de quasi 4,2 milions d'euros per danys i perjudicis, tot i que el consistori informa que la sentència afirma que «la conducta de la promotora no ha estat aliena a la causa dels danys».

Per la seva banda, l'alcalde en funcions de Salou, Pere Granados, s'ha mostrat satisfet davant la sentència i, en aquest sentit, ha manifestat que «finalment s'han atribuït els danys reclamats a una acció irresponsable per part de la mateixa promotora i executora del projecte d'obres». Granados ha destacat que la societat no va respectar «la normativa urbanística vigent referent a la protecció del patrimoni».

tracking