Diari Més

Telefonia

Ciutadans de Tarragona detecten problemes en la qualitat de les trucades

El motiu seria que algunes teleoperadores han desconnectat la xarxa 3G, per la qul cosa els mòbils estan utilitzant la tecnologia 2G

Imatge d'un telèfon mòbil.

Veïns de Falset fa tres setmanes que no poden utilitzar el mòbil per una avaria a l'antena 2GPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El degà del Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), Jordi Farré, ha explicat que des de fa unes setmanes els ciutadans que resideixen a les províncies de Tarragona, Lleida i Girona estan tenint problemes a l'hora de fer trucades amb el mòbil. Segons Farré, el motiu seria que algunes teleoperadores, com Vodafone o Movistar, han procedit a la desconnexió de la xarxa 3G a favor del 4G i 5G.Aquesta darrera tecnologia requereix de molt espai i els ha obligat a una reorganització.

Aquest procediment ha fet que alguns mòbils, pel fet d'estar mal configurats o per ser molt antics, estiguin realitzant trucades a través de la xarxa 2G. Fer una trucada amb 2G «significa utilitzar una qualitat més baixa i que s'entretallin les trucades», ha afirmat Jordi Farré.

El degà delCOETTC ha explicat que una de les solucions és revisar la configuració del mòbil a través de l'apartat d'«Ajustaments de la targeta SIM» i que l'opció «Trucades 4G» estigui activada. En el cas dels mòbils de la marca Xiaomi, aquests necessessiten d'un altre procediment per configurar-los correctament.

No obstant, aquest problema no es produeix als mòbils nous, ja que aquest venen configurats, per defecte, perquè utilitzin la xarxa 4G per fer trucades.

Vodafone va ser la primera en procedir a a la desconnexió del 3G al novembre del 2022 i l'has eguit Movistar al gener de 2023. En el cas d'Orange, es preveu que aquesta ho faci de cara al 2025.

tracking