Diari Més

Política

Junts i l'EINA-ERC arriben a un acord per a governar a Altafulla

L'EINA-ERC estarà al capdavant de l'alcaldia els primers dos anys i mig, mentre que Junts ho farà durant el darrer any i mig

L'EINA-ERC i Junts treballen ara per acabar d'establir el nou cartipàs municipal i distribuir les diferents regidories.

Junts i l'EINA-ERC assoleixen un acord de govern a AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setmana després de les eleccions municipals, ha estat presentat el nou pacte de govern a Altafulla. L'acord l'han assolit Junts i l'EINA-ERC després de les converses mantingudes entre ambdues formacions, «que tenen moltes coincidències programàtiques, amb l'objectiu de crear un govern sòlid i cohesionat que permeti resoldre les mancances del municipi i les necessitats dels seus habitants», asseguren.

El pacte estableix que l'EINA-ERC serà al capdavant de l'alcaldia els primers dos anys i mig (juny 2023-desembre 2025), amb la coalcaldia de Jordi Molinera i Alba Muntadas; mentre que Eva Martínez, alcaldable de Junts, serà alcaldessa l'últim any i mig (gener 2026-juny 2027).

Les negociacions han servit especialment per establir un acord sobre el projecte relacionat amb la platja d'Altafulla i la solució dels problemes de les inundacions de Baix a Mar, dues qüestions que tindran solució donant resposta al veïnat i afectats d'aquesta zona amb un seguit de mesures que es presentaran properament.

Des de Junts, Eva Martínez ha volgut deixar clar que «en aquest procés de negociació s'ha parlat amb les dues forces més votades a les últimes eleccions, l'Eina i Alternativa Altafulla, a qui s'ha proposat la possibilitat de fer un govern de concentració, tot i que sense èxit, de manera que s'ha tancat l'acord amb aquells amb qui hem tingut una major entesa programàtica com en l'assumpció de responsabilitats, sempre pensant en poder executar al màxim les mesures que proposem al programa electoral i que posa les persones al centre d'atenció de la nostra gestió política».

Per a la formació liderada per Alba Muntadas i Jordi Molinera es posa molt en valor «la capacitat que hi ha hagut per part dels 2 partits independentistes d'apropar posicions i plantejar polítiques comunes per arribar a un bon acord per Altafulla. Després d'un mandat complicat, la ciutadania espera un govern que treballi en positiu i al costat de la gent, lluny de polèmiques. Tornem, amb els companys de Junts, a l'equip de govern per treballar els propers 4 anys per un poble més viu, social i sostenible. Va quedar molta feina a mig fer que ara acabarem». L'EINA-ERC i Junts treballen ara per acabar d'establir el nou cartipàs municipal i distribuir les diferents regidories entre els set càrrecs electes que formaran el nou govern municipal a Altafulla.

tracking