Diari Més

Art contemporani

La vida des d'un prisma de color vermell

Aquest dijous s'inaugura al Centre Cultural de Cambrils 'Habitar el vermell: Diàlegs', un projecte artístic i audiovisual de tres joves creadores

Carla García, Marina Carrión i Núria Valsells a la Sala Àmbits, on exposen.

La vida des d'un prisma de color vermellAlejandro Navarro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carla García Castelló, Núria Valsells Niubó i Marina Carrión Samaniego són tres joves artistes que han creat un projecte artístic a través de la suma dels seus treballs. El resultat és l'exposició Habitar el vermell: Diàlegs, que s'inaugurarà aquest dijous 1 de juny a les 20 h. a la Sala Àmbits de Cambrils (carrer de Sant Plàcid, 18).

L'exposició, doncs, sorgeix de la unió de dos projectes pictòrics: (Quan sigui gran vull ser un cigró) de la Carla, i (Aquesta casa, sense casa), de la Núria, i d'un projecte audiovisual: (Fe de vida), de la Marina.

Quan sigui gran vull ser un cigró, explica la Carla, «és un projecte pictòric i escultòric que tracta de la correlació entre la infància i l'edat adulta a través del joc». La jove cambrilenca és artista plàstica i està especialitzada en pintura, instal·lació, i escriptura crítica. En l'actualitat està estudiant tercer de Belles Arts a Barcelona, igual que la seva companya Núria, qui signa el treball Aquesta casa, sense casa.

Amb aquesta obra, detalla l'artista plàstica especialitzada en pintura i tèxtil, «faig un treball pictòric i escultòric que parla sobre l'absència, obrint una narrativa al voltant del dol». La tríada es completa amb la també cambrilenca Marina Carrión, directora de cinema i artista cinematogràfica especialitzada en direcció d'art, que a Fe de vida reflecteix la resiliència amb un univers construït des de l'amor a través d'una protagonista que és una septuagenària del col·lectiu LGBTIQ+.

I, tot plegat, lligat amb un fil de color vermell, que és l'eix vertebrador dels tres treballs. Així ho expliquen les joves artistes: «El vermell s'ha usat durant tota la història per representar diverses iconologies. Hem escollit aquest color per donar títol a l'exposició perquè les iconologies que cadascuna explora en el seu treball també formen part de narratives que s'han aplicat al color vermell».

Així, detallen, «la infància, amb l'acció i el fer allò que no està pensat, estan vinculats a l'acció i a la violència i, per tant, també al color vermell. En el cas de la pèrdua i el dol, la mort i la sang, també tenen relació amb aquest color, i pel que fa al treball de la Marina, es parla de sexualitat, entranyes, vagina i menstruació, tot molt representat pel vermell».

Un altre punt de confluència dels treballs, apunta la Núria, rau en la metodologia de treball: «Ens hem donat suport entre nosaltres perquè totes tres hem partit d'un punt molt personal, per posar-ho tot de cara al públic sense que resulti violent per a nosaltres».

Mentre estigui en marxa, les artistes oferiran diverses visites guiades a l'exposició. La primera serà el pròxim diumenge, 4 de juny, a les 12 h. dins dels actes de la Fira. També hi haurà visites guiades els dimecres 7, 14 i 21 de juny a les 19 hores. Així mateix, el dimecres 21 de juny, a més de la visita guiada, a les 18 h. es presentarà el curtmetratge Fe de vida de Marina Carrión Samaniego, que també forma part del projecte. Finalment, el dimarts 27 de juny a les 20 h., hi haurà una performance i finissage de l'exposició.

La vida des d'un prisma de color vermellAlejandro Navarro

tracking