Diari Més

ECP dona llum verda al govern alternatiu d'ERC i PSC a Cambrils

L'assemblea aprova formar part del pacte entre republicans i socialistes que, amb Junts, farà alcalde Alfredo Clúa (PSC) els tres primers anys i Camí Mendoza, l'últim

Oliver Klein celebrant la seva victòria la nit electoral del passat 28 de maig.

ECP dona llum verda al govern alternatiu d'ERC i PSC a CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assemblea de Cambrils En Comú Podem-Confluència (CEPC-C) va donar llum verda ahir a formar part d'un govern format per Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Cambrils, i el PSC que arrabassarà l'alcaldia a Oliver Klein (NMC). PSC i ERC han arribat a un acord segons el qual, el socialista Alfredo Clúa ocuparà l'Alcaldia durant els tres primers anys de mandat i la cap de llista republicana, Camí Mendoza, l'últim.

Amb aquesta aliança, Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), que va ser la força més votada el passat 28 de maig i que va aconseguir doblar la seva representació –de tres a sis regidors–, perd qualsevol possibilitat que Oliver Klein torni a ser alcalde. D'altra banda, l'acord podria preveure que el candidat de Junts, Enric Daza –qui es va desvincular de Nou Moviment per Cambrils poc abans de les eleccions–, conservés la carterad'Urbanisme i Obra pública.

Abans que es conjurés aquesta nova aliança, NMC hauria ofert –sense èxit– un xec en blanc als comuns per obtenir el suport de l'únic regidor que va obtenir

el passat 28M, però que és clau per a sumar la majoria necessària per a formar govern. Kleintambé hauria proposat als socialistes el repartiment de l'Alcaldia durant el mandat, una oferta que ha estat rebutjada per l'executiva del PSC perquè considera que la forma de governar d'NMC no s'ha produït dins dels límits «èticament acceptables», segonsl'experiència del partit durant l'últim any i mig compartint executiu amb NMC, Ciutadans, PP i els dos regidors no adscrits. Altres fonts, afirmen que haurien estat els socialistes els que haurien reclamat l'Alcaldia a Klein.

Oliver Klein, tot i haver estat la força més votada, necessitava els suports dels tres regidors del PSC, els dos del Partit Popular i l'únic regidor d'ECP per sumar una nova majoria.

tracking