Diari Més

Política

L'assemblea dels Comuns a Cambrils vota avui el govern alternatiu a Oliver Klein (NMC)

Segons l'acord entre ERC i PSC, Alfredo Clúa ocuparà l'Alcaldia els tres primers anys de mandat i Mendoza, l'últim

Oliver Klein, alcaldable d'NMC, celebrant els resultats la nit del 28M.

L'assemblea dels Comuns a Cambrils vota avui el govern alternatiu a Oliver KleinCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assemblea de Cambrils En Comú Podem-Confluència (CEPC-C) votarà aquesta tarda la seva entrada a un govern format per Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Cambrils, i el PSC que arrabassarà l'alcaldia a Oliver Klein (NMC). Segons ha pogut saber Diari Més, PSC i ERC han arribat a un acord segons el qual, el socialista Alfredo Clúa ocuparia l'Alcaldia durant els tre primers anys de mandat i la cap de llista republicana, Camí Mendoza, el darrer.

En cas que l'assemblea dels comuns doni el seu vistiplau a l'acord, Nou Moviment Ciutadà per Cambrils, que va ser la força més votada el passat 28 de maig i que va doblar la seva representació –de tres a sis regidors–, perdrà qualsevol possibilitat de fer alcalde Oliver Klein. Tot apunta que NMC hauria ofert –sense èxit– un xec en blanc als comuns a canvi del suport de l'únic regidor que va obtenir el passat 28M, però que és clau per a sumar la majoria necessària per a formar govern.

D'altra banda, durant la ronda de contactes d'aquesta setmana, Klein també hauria proposat als socialistes el repartiment de l'Alcaldia durant el mandat, una oferta que ha estat rebutjada per l'executiva del PSC perquè considera que la forma de governar d'NMC no s'ha produït dins dels límits «èticament acceptables», segons l'experiència del partit durant l'últim any i mig compartint executiu amb NMC, Ciutadans, PP i els dos regidors no adscrits.

tracking