Diari Més

Krregades de Romanços i l'Orquestra Händel: els dos concerts del cap de setmana a Vila-seca

Els concerts, que tindran lloc el divendres i el diumenge, se celebraran a l'Auditori Josep Carreras

Imatge del grup Krregades de Romanços, que aquest divendres actuarà a Vila-seca.

Krregades de Romanços i l'Orquestra Händel: els dos concerts del cap de setmana a Vila-secaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Auditori Josep Carreras, a una setmana de tancar la temporada, presenta dues propostes musicals per al divendres 2 de juny i el diumenge 4 de juny. La primera d'elles, que tindrà lloc el divendres a les 20.00 h, la protagonitzarà Krregades de Romanços. Tres dones que els hi agrada cantar cançons i romanços a capella i/o acompanyades de violí, acordió diatònic i percussió tradicional.

Convençudes de la bellesa i la força que s'amaga darrere l'aparent senzillesa de la cançó tradicional, les Krregades busquen i canten melodies recollides a Ponent (des del Pla de Lleida fins a l'Alt Pirineu) que hagin quedat en l'oblit, per donar-les a conèixer de nou. Aquestes cançons les presenten harmonitzades pel propi grup, respectant sempre la melodia original.

Amb el concert «KR 3.0: de l'oblit a l'escenari»fan un homenatge a aquestes persones que anaven recollint cançons en risc de quedar en l'oblit si no eren documentades. Les entrades per aquest concert es poden adquirir al web www.auditorijosepcarreras.cat o al vestíbul de l'Auditori des d'una hora abans de l'inici del concert.

D'altra banda, el diumenge a les 7 de la tarda, l'Orquestra Händel presentarà el concert «Tres segles de música», sota la direcció de Rafael Fabregat. Cada cop més a prop del trenta-cinquè aniversari, la Händel convida a una travessa que abasta gairebé tres-cents anys – Bach, Grieg i Hindemith entre altres -, des del barroc fins al segle vint-i-un. Diversitat d'èpoques i estils que confereixen un segell de versatilitat a aquesta formació tan jove i alhora tan vella. L'entrada a aquest concert de l'Orquestra Händel és lliure.

tracking