Diari Més

Pere Granados haurà de buscar aliances a Salou entre el PP o Montagut i USAP

Els vuit regidors no són suficients per governar

Pere Granados durant la seva intervenció.

Pere Granados posa en valor el paper de 'Sumem per Salou' abans de les eleccionsCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vuit regidors obtinguts per Sumem per Salou-PSC no són suficients per a governar en majoria i Pere Granados, qui fins ara ho havia fet el suport dels socialistes, ha de buscar nous aliats. El PSC podria sumar amb el Partit Popular, que ha passat d'un a tres regidors. L'aliança entre Granados i Mario Garcia ja es va materialitzar en el passat, però va acabar estroncant-se.

Malgrat tot, el candidat popular es mostra obert a escoltar tothom. «Toca parlar amb totes les forces polítiques i nosaltres posarem al davant l'interès general del municipi a interessos partidistes i personals. L'electorat no ha volgut atorgar la majoria absoluta a cap partit, i això vol dir que hem de ser capaços de trobar punts en comú dels nostres respectius projectes», explicava ahir Mario Garcia.

Els socialistes podrien intentar aconseguir també el suport de Sempre Salou-Ara Pacte Local, però els dos regidors obtinguts per l'antic soci de coalició de Granados, Marc Montagut, tampoc no són suficients. Necessitaria almenys l'únic regidor de la formació política debutant USAP. Aquesta, però, ha dut a terme una campanya agressiva contra la figura de Granados, amb què s'ha col·locat en una situació compromesa per a entrar al Govern i davant dels seus electors.

Davant l'improbable pacte entre PSC i Vox, ERC, com a segona força més votada, no descarta la formació d'un govern alternatiu amb l'ajut de la resta de forces. «Ens hem reunit per valorar les opcions que hi ha damunt la taula. La resta de partits hauran de decidir si el 17 de juny Granados continua sent alcalde o si volen el canvi, perquè, matemàticament, és possible», deia ahir l'alcaldable d'ERC, Sebastià Domínguez. Vox Salou va declinar fer valoracions a l'espera de directrius nacionals.

tracking