Diari Més

Policial

La Policia Local de Roda de Berà fomenta l'educació viària entre els més petits

El nou parc d'educació viària els ha permès millorar la qualitat de les sessions pràctiques

Les sessions són impartides pels agents Cristina Barot, a El Cucurull, i Javier López, a l'escola Salvador Espriu.

La Policia Local de Roda de Berà fomenta l'educació viària entre els més petitsAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant els mesos d'abril i maig agents de la Policia Local de Roda de Berà van impartir més d'una vintena de sessions d'educació viària a les escoles del municipi, Salvador Espriu i El Cucurull. El cos policial rodenc està molt conscienciat i treballa des de fa 30 anys per oferir els coneixements i les eines necessàries als infants, des de ben petits, impartint aquestes sessions a les escoles.

Les classes s'adapten als diferents grups d'edat. En infantil, entre els tres i els cinc anys, s'imparteixen sessions teòrico-pràctiques a l'aula, per tal que els infants tinguin un primer contacte amb el cos policial, que l'alumnat els expliqui anècdotes o vivències per saber com perceben el risc i com són les seves experiències tant en la mobilitat al carrer com amb els sistemes de retenció infantil a l'interior dels vehicles.

Quant al nivell d'educació primària, entre els sis i els vuit anys, les classes són més pràctiques, perquè els nens i nenes coneguin l'entorn, les senyals de trànsit i se'ls implica de forma activa, perquè aprenguin com cal caminar per la via pública amb seguretat. Pel que fa als més grans, les sessions són molt més pràctiques, amb un recorregut des de l'escola fins al parc d'educació viària, una instal·lació municipal que es va inaugurar ara fa dos anys i que els ha servit, tant als agents com a l'alumnat, per millorar la qualitat de les sessions.

Al parc poden actuar-hi com a vianants o com a conductors, muntats sobre les seves bicicletes, per posar en pràctica els coneixements adquirits a les sessions teòriques a l'aula, perquè puguin conèixer i identificar els senyals de trànsit, els possibles perills i els riscos de la via pública, i perquè es responsabilitzin del seu paper com a vianants i conductors. Les sessions són impartides pels agents Cristina Barot, a El Cucurull, i Javier López, a l'escola Salvador Espriu.

tracking