Diari Més

Klein (NMC): «Estem treballant perquè es respecti la llista més votada a Cambrils»

El líder de NMC busca aliances per governar

Klein assegura que l'avinguda de l'Esport es finalitzarà enguany.

Oliver Klein, alcalde, CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem molt satisfets. Nou Moviment Ciutadà per Cambrils ha doblat vots i regidors, i ha aconseguit una fita molt important». Així es mostrava ahir Oliver Klein després que el seu partit hagi obtingut el 23,67% dels sufragis i de guanyar en pràcticament totes les meses electorals el passat 28 de maig. «Hem fet també una valoració interna. Com a força municipalista, hem aconseguit una fita històrica, ja que un de cada quatre cambrilencs ens ha votat amb més de 2.700 vots. Ha estat un resultat apoteòsic», subratlla l'alcalde cambrilenc.

Klein confia a sumar els suports que li han permès ocupar l'alcaldia, arrabassada a ERC a través d'una moció de censura, i assegurava ahir que «estem treballant perquè es respecti la llista més votada». Deia, per tant, que han iniciat converses amb la resta de formacions. Així i tot, ERC, que ha obtingut quatre regidors, podria sumar una majoria suficient per governar amb el suport dels tres del PSC i de Junts i l'únic edil dels Comuns.

«Hi ha alternativa per formar govern, però no seria de natura», remarcava ahir Oliver Klein. L'alcalde en funcions afirma que el seu govern ha posat «tota la carn a la graella» i que ha tingut uns «socis lleials». Amb la desaparició de Ciutadans de l'escenari municipal –ja que els taronges han perdut els quatre regidors que els situaven com a segona força–, Oliver Klein es veu obligat a intentar reeditar l'acord amb què ha governat durant els darrers dos anys amb els socialistes i els populars que, en aquestes municipals, han aconseguit un regidor més.

La baixa participació registrada el 28M, amb un 49,11%, ha propiciat l'entrada de dos regidors de la formació ultradretana Vox. També CECP-C, que no tenia representació, ha assolit un regidor.

tracking