Diari Més

El mural de l'Eixample de Cambrils es pintarà durant les festes del barri

El 12 de juny es farà un taller participatiu amb el veïnat i els artistes guanyadors del concurs d'art mural convocat per l'associació veïnal

Víctor García ja ha pintat el mural de l'Eixample de Cambrils en altres ocasions.

El mural de l'Eixample de Cambrils es pintarà durant les festes del barriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'artista Víctor Garcia Delgadopintarà el mural del carrer Barcelona de l'Eixample de Cambrils durant les festes del barri. Prèviament, el 12 de juny a les 19 hores al Casal Municipal de la Gent Gran es realitzarà un taller participatiu amb el veïnat del barri, l'artista seleccionat, personal tècnic de l'Ajuntament, l'Arxiu, el PICI i l'Associació veïnal del barri de l'Estació.

Les imatges i vivències compartides durant aquest taller serviran per ajudar al guanyador del concurs d'art mural a conèixer millor la memòria i identitat del barri i les seves festes. L'esbós del mural, que estarà inspirat en les festes del barri, s'elaborarà a partir d'aquesta sessió i serà revisada i confirmada pel jurat del concurs.

El I Concurs d'Art Mural del Barri de l'Estacióconvocat per l'Associació veïnal del Barri de l'Estació de Cambrils va sorgir arran de les reunions del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) amb l'objectiu de millorar l'Eixample, dinamitzar la comunitat, i recuperar i donar visibilitat a la memòria del barri, reivindicant el valor cultural i comunitari de les seves festes.

Arran del concurs s'ha creat una nova proposta comunitària i cooperativa titulada «Vida i festa del nostre barri» en la que han col·laborat Benestar Social, Participació Ciutadana, l'Arxiu Municipal de Cambrils, el SADI, Ràdio Cambrils, el Museu d'Història i altres departaments de l'Ajuntament, el PICI i l'Associació de veïns del barri de l'Estació.

Per tal de seguir treballant la recuperació i visibilització de la memòria del barri i prosseguint en la temàtica escollida, les festes del barri, s'han elaborat diverses propostes expositives immersives en el propi barri i en les seves festes. Del 12 al 22 de juny es podrà visitar l'exposició de fotografies als aparadors del barri i el divendres 16 de juny a les 22 hores es projectarà un document en format audiovisual amb imatges d'arxiu i testimonis del veïnat. Així mateix durant les festes es penjaran unes banderoles molt especials a l'Avinguda Vidal i Barraquer.

Aquestes accions volen ser un reconeixement a tots els veïns i veïnes que al llarg dels 45 anys d'història de les festes les han fet possible, ja sigui com a participants o com a organitzadors, així com destacar el valor cultural, històric, social i comunitari de les festes del barri de l'Estació.

La inauguració de «Vida i festa del nostre barri» es durà a terme el 16 de juny amb una gimcanarelacionada amb la temàtica, organitzada pel Servei d'Atenció Diürna (SADI), que transcorrerà per diferents punts de l'exposició de fotografies de l'Eixample i acabarà davant del mural. L'inici del recorregut serà a les 17 hores i cal inscriure's abans del 12 de juny. La gimcana finalitzarà a les 18:30 hores amb una xocolatada com a final de l'activitat i celebració del nou mural de les festes del barri al carrer Barcelona.

tracking