Diari Més

Rovira (ERC) guanya a Torredembarra, però necessitarà teixir acords per mantenir l'alcaldia

Els republicans obtenen sis consellers, un més que el PSC (5), liderat per Valeriano Pino

L'equip d'ERC, amb Eduard Rovira al capdavant.

Rovira (ERC) guanya a Torredembarra, però necessitarà teixir acords per mantenir l'alcaldiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eduard Rovira torna a guanyar les eleccions a Torredembarra, tot i que lluny de la majoria absoluta. Esquerra Republicana ha tornat a treure els millors resultats amb sis consellers, però seguida de prop pel PSC liderat per Valeriano Pino, amb 5. D'aquesta manera, Rovira pot mantenir quatre anys més l'alcaldia a la qual va arribar el 2015, però haurà de teixir acords amb alguna altra formació.

Pel que fa als membres d'ERC a l'actual equip de govern, repetiran al ple de l'Ajuntament el mateix Rovira, Raúl García (número 3), Maria Gual (4) i Margaret Rovira (6). ERC sumarà a la seva experiència Berta Castells (2) i Joel Ramírez (5). ERC ha perdut una bona part dels vots obtinguts el 2019, quan van aconseguir nou consellers. El 2015, primer any amb Rovira a l'alcaldia, els republicans van treure quatre regidors i van teixir pactes amb el PSC i Alternativa Baix Gaià. Ara, hauran de tornar a buscar suport en altres formacions.

Per la seva banda, el PSC ha obtingut un regidor més que el 2019. Pino, actual portaveu, es queda prop d'ERC, amb qui podria reeditar l'acord fet entre els partits fa vuit anys. Els actuals consellers Maria del Carmen Martín, José García i Angie Muñoz continuaran formant part del grup municipal, que també sumarà Francisco Javier Perellón (número 5).

Junts per Catalunya també ha millorat els resultats del 2019, ja que ha passat d'un a dos regidors. El candidat a l'alcaldia, Xavier Suárez, estarà acompanyat per Jovita Baltasar. JuntsxCat podria tenir la clau de la governabilitat, així com la CUP, Alternativa Torredembarra, PP i Vox, formacions que han aconseguit un regidor cadascuna.

tracking