Diari Més

Eufòrica victòria de Pere Segura, que recupera la majoria absoluta a Vila-seca

Aconsegueix 13 regidors, mentre que PSC-VST n'obté 3, 2 són per VOX i Comuns i Decidim, 1

Pere Segura rebent les felicitacions de la gent per la seva victòria a Vila-seca.

Eufòrica victòria de Pere Segura, que recupera la majoria absoluta a Vila-secaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Segura ha estat el gran triomfador de la nit. La llista de Vila-seca Segura ha aconseguit ser la més votada (46,92% de vots), fet que ha li ha permès revalidar la victòria del 2019 però aquest cop amb un gran avantatge. Segura s'ha fet amb la tan ansiada majoria absoluta, que va perdre als anteriors comicis després d'agafar el relleu de l'històric Josep Poblet.

En total ha rebut 3.913 vots, xifra que es tradueix amb 13 regidors, cinc més respecte els comicis del 2019. Cal tenir en compte que al consistori vila-secà la majoria s'assoleix amb 11 regidors. Per tant, Pere Segura podrà governar en solitari durant els propers quatre anys.

La segona força ha estat el PSC- Vila-seca Som Tots amb 977 vots (11,71%). Joan Anton Ramírez, que aspirava a ser el rival més fort de Pere Segura, només ha aconseguit tres regidors, un més respecte les anteriors eleccions.

La sorpresa de la nit però, l'ha donat VOX que ha irromput al consistori sent la tercera llista més votada al municipi. Francisco Javier Domingo ha aconseguit 2 regidors amb 821 vots (9,84%).

Vila-seca en Comú, per la seva banda, també ha obtingut dos regidors, un menys respecte el 2019. Tot i tenir els mateixos regidors que l'extrema dreta, la llista encapçalada per Núria Miret ha rebut 813 vots (9,74%).

Mentre que Josep Forasté de Decidim Vila-seca ha perdut força i només ha convençut a 583 electors (6,99%) i es queda sol al consistori.

La resta de formacions PP, Valents, CUP, Ciutadans i Convergents no han obtingut els suficients vots per aconseguir representació al plenari. En el cas de la formació taronja, aquesta ha perdut els cinc regidors que va obtenir al 2019.

A Vila-seca, 14.852 persones estaven cridades a les urnes, de les quals només 9.076 han exercit el seu dret a vot. La participació ha estat del 53,76%, que representa 7,34 punts menys respecte els anteriors comicis. Mentre que l'abstenció ha pujat fins al 46,23%.

tracking